Engangsgrill fra Rema 1000 eksploderte: – Det fløy glør overalt

STORE SKADER: Glør og stein lagde store materielle skader, da engangsgrillen eksploderte rett ved siden av familien.
STORE SKADER: Glør og stein lagde store materielle skader, da engangsgrillen eksploderte rett ved siden av familien. Foto: Privat
Da familien til Sissel Kvinlaug var på telttur i Mandal, eksploderte engangsgrillen fra Rema 1000 rett ved siden av dem.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kveld skulle Sissel Kvinlaug på telttur sammen med mannen, hans to døtre på syv og ni år, og Sissels sønn på tolv.

Ved en båtbrygge i Mandal satte de seg ned for å grille og kose seg, men det som skulle bli en hyggelig kveld tok brått en ny vending.

– Da vi var ferdig med å grille, plukket ungene kvist og la oppå grillen for å holde varmen litt til. Så satt vi og spilte kort, og så smalt det skikkelig, forteller Sissel.

Til familiens store forferdelse eksploderte engangsgrillen, som var fra Rema 1000s eget merke, omlag én meter unna der de fem satt og spilte kort.

– Det var et skikkelig smell. Det fløy glør overalt og steiner sprutet opp fra sementen, sier Sissel, og forteller at det ble et stort hull i bakken der grillen hadde stått.

– Alt gikk så fort. Vi fikk slukket alt av glør på hverandre, men en del av det vi hadde rundt ble ødelagt, forteller hun.

Sissel Kvinlaug er glad det bare var gjenstander som ble ødelagt, da engangsgrillen eksploderte.
Sissel Kvinlaug er glad det bare var gjenstander som ble ødelagt, da engangsgrillen eksploderte. Foto: Privat

Store ødeleggelser

Da grillen eksploderte, satt Sissel nærmest.

– Jeg hadde på meg bukse, og den fikk hull over alt, forteller hun.

Kjølebag, solbriller, håndklær og det meste av klærne til voksne og barn ble ødelagt av glør og stein som ble kastet gjennom luften fra eksplosjonen.

– Begge telefonene våre ble knust av stein som sprutet fra bakken, sier hun.

Hva som er årsaken til eksplosjonen, er familien usikker på.

– Vi har diskutert litt, og lurer på om det ble for varmt, sier hun, og forklarer:

– Grillen ligger i aluminium, og kanskje det at vi hadde kvist på, gjorde at det ble for tett.

^
Flere av familiens eiendeler ble ødelagt da engangsgrillen eksploderte. Foto: Privat

Kommunikasjonssjef i Rema 1000, Ann-Kristin Pettersen, sier til TV 2 at de har vært i dialog med familien, og at de beklager det som har skjedd.

– Engangsgrillene våre er produsert for å være sikre når de brukes i tråd med de anvisninger som gis på pakken. Vår leverandør opplyser at de ikke har opplevd liknende situasjoner tidligere, sier Pettersen.

TV 2 har fredag kveld fått flere tips om at årsaken til eksplosjonen kan være at engangsgrillen stod på betongunderlag, og at det var betongen og ikke engangsgrillen, som eksploderte.

Fagbladet Brannmannen, skriver at hurtig oppvarming av betong kan føre til avskalling med eksplosiv effekt.

«En eksplosiv avskalling kan opptre på ulike måter fra små betongbiter som nærmest "skytes" ut, som en slags popcorn-effekt, til deler av dragere som rett og slett eksploderer», står det videre.​

– Var skrekkslagne

Bortsett fra at mannen til Sissel fikk en blemme inni hånden av en glo, var det ingen andre som fikk fysiske skader som følge av eksplosjonen.

– Heldigvis gikk det bra, bortsett fra at vi fikk litt sjokk, og at barna ble veldig redde, sier Sissel.

Hun sier hun er glad for at det bare var gjenstander som ble ødelagt, og at det som skulle vært en hyggelig telttur med familien, ikke endte med at noen ble skadet.

– Det tok brått slutt med redde unger, og vi var selv skrekkslagne etterpå. Vi fikk en støkk av at det kunne gå an, sier hun og legger til:

– Det kunne gått så mye verre, det var bare flaks at vi ikke ble skadet.

Lik TV 2 Nyhetene på Facebook