Mann varetektsfengslet etter dødsvold i Drammen

En mann i 30-årene er i Drammen tingrett varetektsfengslet i fire uker, siktet for drap på en mann i 60-årene i Drammen tirsdag kveld.

Mannen i 60-årene døde natt til torsdag som følge av skadene han ble påført under den alvorlige voldshendelsen på en boinstitusjon for rusavhengige i Drammen tirsdag.

Politiadvokat Tone Venedokken Temtemoen begjærte varetektsfengsling i fire uker med brev- og besøksforbud og fikk medhold i dette av tingretten. To av ukene er med isolasjon, skriver Drammens Tidende.

Politiet ba om at fengslingsmøtet skulle gå for lukkede dører av hensyn til faren for bevisforspillelse, noe også siktedes forsvarer samtykket til. Han ba samtidig om løslatelse av sin klient ettersom han ikke mente det fantes noe grunnlag for varetektsfengsling.

Ikke avhørt

Siktede er fortsatt ikke avhørt. Han er innlagt på en helseinstitusjon og har foreløpig ikke vært i stand til å la seg avhøre.

Politiadvokat Temtemoen sier til NTB at hun av hensyn til etterforskningen ikke kan uttale seg om skadene til 60-åringen eller om hvorvidt det har blitt brukt våpen.

Hun sier politiet foreløpig ikke vet hvordan siktede stiller seg til skyldspørsmålet.

Forsvarer Anders Green hadde ikke fått snakket med sin klient før fengslingsmøtet, men skal møte mannen senere torsdag. Da vil de også ta stilling til om det er aktuelt å anke fengslingskjennelsen.

Kripos bistår

Politiet arbeider videre med teknisk og taktisk etterforskning og fikk torsdag bistand fra Kripos, blant annet med å kartlegge hvilken relasjon siktede hadde til avdøde.

Temtemoen sier siktede hadde en tilknytning til boinstitusjonen der drapet fant sted, og at politiet jobber med å finne ut hvilken tilknytning det er snakk om.

Hun vil ikke uttale seg om han selv bor på institusjonen.