Liverpool og Chelsea enige om Solanke-sum ett år (!) etter klubbyttet

Tvisten rundt Liverpool-spiss Dominic Solanke (20) er løst.

Se Dominic Solankes første og foreløpig eneste mål for Liverpool øverst!

Liverpool signerte Dominic Solanke da spisstalentets kontrakt med Chelsea løp ut i fjor sommer. London-klubben hadde krav på en utdanningskompensasjon, men det tok ett år før de ble enige med Liverpool.

Liverpool Echo er blant en rekke medier som torsdag melder at Liverpool og Chelsea omsider er overens om et beløp – tolv måneder, 27 kamper og én scoring etter han ble klar for Anfield-klubben.

– Problemet er blitt løst mellom klubbene. Vi har ingen ytterligere kommentar, sier en talsmann fra Liverpool FC til lokalavisen.

Klubbene skal ha valgt å holde den endelig summen hemmelig. Dersom Liverpool og Chelsea ikke hadde kommet til enighet, skulle en egen komité fastsatt summen for 20 år gamle Dominic Solanke.

I fjor sommer ble det meldt at Liverpool var villige til å betale rundt 30 millioner kroner for Solanke, mens Chelsea krevde rundt 100 millioner kroner for mannen som da hadde blitt kåret til turneringens beste spiller for et engelsk U20-lag som ble verdensmestere.

Komiteen som avgjør slike saker skal blant annet ta hensyn til spillerens alder, førstelagserfaring og internasjonal erfaring, interesse fra andre klubber, hvor lenge han har vært i klubben han forlater og kontraktsbetingelser. Komiteens oppgave er ikke å bestemme markedsverdi, men kompensere den klubben spilleren forlater for å utvikle spilleren.

Solanke kom til Chelsea allerede i 2004, men fikk bare én førstelagskamp. Hans eneste scoring for Liverpool forrige sesong kom i siste serierunde.