Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dommen falt i Oslo tingrett torsdag, melder NRK.

Ulykken skjedde 10. oktober 2016 da føreren av vognsettet stanset for tidlig ved stasjonen på Romsås slik at deler av T-banetoget sto utenfor perrongen. En rullestolbruker oppdaget ikke dette og falt ned i skinnegangen da dørene åpnet seg. En kvinne som forsøkte å hjelpe rullestolbrukeren fikk strøm gjennom seg.

I tillegg til å ha forårsaket skade, var føreren også tiltalt for å ha forårsaket en jernbaneulykke, men dette ble han frifunnet for i tingretten.

Føreren forklarte at han trodde han kjørte et vognsett med bare tre vogner, mens det i virkeligheten var dobbelt så langt. Han forsøkte å lukke dørene og kjøre toget lenger fram, men da var rullestolbrukeren allerede ute av døra.

Begge ofrene i saken fremmet sivile krav på til sammen 350.000 kroner, men dette ble T-baneføreren frifunnet for. Domstolen skriver i dommen at det ikke er grunnlag for slike krav.

I Oslo tingrett ble det vist en overvåkningsvideo fra stasjonen. Der ser man hendelsesforløpet. TV 2 har fått tilgang til videoen. Den kan du se i videovinduet øverst.

750 volt gjennom kroppen

Etter fallet oppsto det panisk stemning. En ung mann var den første som reagerte. Han veivet med hendene og deretter kom flere personer til.

Mannen i rullestolen ble ikke alvorlig fysisk skadd, men det ble en kvinnelig passasjer som forsøkte å hjelpe til. Hun tok tak i rullestolen, men den hadde kommet i kontakt med skinnen som forsynet t-banen med strøm.

Dermed fikk hun 750 volt gjennom kroppen. Kvinnen ble lagt inn på sykehus og overlevde, men har fått senskader.

– Min klient har vært sykmeldt siden ulykken. Hun har store smerter i hodet, armen og skulderen. I tillegg har hun fått posttraumatisk stresslidelse, fortalte kvinnens bistandsadvokat, Kristin Kvanum Hestnes til TV 2.

Sliter med senskader

Mannen i rullestolen har også blitt diagnostisert med posttraumatisk stresslidelse etter ulykken, opplyste hans bistandsadvokat Cecilie Hvam-Jacobsen.

– Tiden etterpå har vært veldig tøff. Han gruer seg til å forklare seg i retten og dermed gjenoppleve alt på nytt, sa hun før rettsaken startet.