Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På premieren av årets «Allsang på Grensen» skapte Ronan Keating og Carola magisk stemning på scenen med sangen «No matter what», som først tok verden med storm i 1998.

Ronan Keating ble verdensberømt som vokalist for det irske boybandet Boyzone i 1993. Keating ble med tiden en naturlig frontfigur for bandet, men var opprinnelig med-vokalist med Stephen Gately.

Spesiell låt

Gately døde av naturlige årsaker i 2009. Han var skribenten bak «No matter what», og sangen har derfor en spesiell betydning for Keating.

– Sangen er veldig viktig for oss alle i Boyzone. Det var Stephen sin låt, og å synge den nå er veldig spesielt. Jeg elsker sangen, den er vakker, sier Keating til TV 2.

DUETT: Carola fremførte en duett med Ronan Keating. Foto: Thomas Andersen / TV 2
DUETT: Carola fremførte en duett med Ronan Keating. Foto: Thomas Andersen / TV 2

Sangen ble fremført sammen med den svenske «Allsang»-gjengangeren Carola, som takket nei til den svenske versjonen av «Allsang på Grensen» til fordel for den norske. Til TV 2 sier Carola at hun stortrivdes på scenen med Keating.

– Vi fungerte bra sammen. Han var veldig avslappet, sier Carola.

Boyzone-comeback

Boybandet gjør comeback med en ny singel om tre uker, til glede for fans over hele verden. Det nye albumet «Thank you & Goodnight» kommer ut i november, og er ifølge Keating det siste albumet boybandet noensinne vil gi ut. Keating sier det ikke er planlagt noen erstatter for Gately.

– Det vil aldri være noen som kan erstatte ham. Vi må bare få det til å fungere med oss fire, sier Keating.

Den nye singelen er skrevet av selveste Ed Sheeran, og Keating omtaler det som en «stor låt». Alle sangene på det nye albumet vil være helt ferske låter.

NYTT ALBUM: Ronan Keating gjør comeback med Boyzone om få uker. Foto: Thomas Andersen / TV 2
NYTT ALBUM: Ronan Keating gjør comeback med Boyzone om få uker. Foto: Thomas Andersen / TV 2

Keating ga ut soloalbumet «Time of my life» for to år siden, og har vært på turné siden. I fjor fikk stjernen en sønn med ektefellen Storm Keating, og han sier livet er hektisk om dagen. Fra før har han tre barn.

– Jeg har reist ganske lenge, men barna har noen ganger vært med på tur. Jeg elsker å være far til dem alle sammen, sier han.

– Fin mentalitet i Norden

Artisten har turnert mye i Skandinavia de siste årene, og hadde konsert i Norge så sent som oktober i fjor. Lørdag 23. juni opptrådde han på iFjord Festivalen i Mo i Rana, før han dro tilbake til familien sin i London i et par dager.

– Naturen er helt fantastisk. Vi fløy inn over fjellene og fjordene, og det var virkelig vakkert, sier han til TV 2.

Keating sier han er en stor fan av mentaliteten til skandinavere, og liker hvordan folk lever livet i de nordiske landene. Etter lanseringen av det nye albumet vil han igjen begi seg ut på turné.

Ronan Keating har solgt over 45 millioner album verden over, 500.000 bare i Norge. Programleder Kathrine Moholt uttalte at Keating må være «tidenes «Allsang»-signering», da det ble kjent at verdensstjernen kom til Halden.