Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På Lågøya, rett utenfor Fagerstrand i Oslofjorden arrangeres Kreftforeningens sommerleir for ungdom. For fjerde gang samles 70 ungdommer fra hele landet.

Tøft å tenke på

Alle ungdommene på leiren er berørt av kreft, enten har de mistet et familiemedlem eller de har en syk forelder hjemme.

– Det er en leir for å avkoble for å prøve å komme vekk fra tankene av det som har skjedd hjemme, sier Jonas Pettersen (15) som er deltaker på leiren.

– Det har vært tøft, har vært vanskelig å konsentrere seg på skolen så det å komme hit og møte mennesker du kan snakke med, sier Othilie Julton(14) som deltar på leiren.

DELTAKER: Othilie Julton deltar på sommerleir. FOTO: TV 2
DELTAKER: Othilie Julton deltar på sommerleir. FOTO: TV 2

Denne dagen er det hockeyspillere fra Vålerenga og TV 2-serien Iskrigerne som er på besøk for å delta i leiraktivitetene.

Blant aktivitetene på programmet er fotball, kubb, og vannleker.

Mistet faren

Og en av de tidligere iskrigerne Glenn Jensen kjenner seg igjen i hvordan ungdommene har det. Hans far døde av kreft da han var 18 år.

– Jeg har vært der selv, jeg har mistet en til kreft, sier Jensen.

– Men jeg hadde ishockeyen og det hjalp meg veldig. Så det er veldig flott å ha et sånt fristed der man bare kan være barn og leke seg, sier han.

Han håper flere kan få nytte av leirtilbudet.

– Mitt råd er at man ikke må sitte hjemme og la tankene flyte. Det beste er å komme seg ut i solen og ha det gøy og være i aktivitet, sier Jensen.