Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag 27. juni leverte TV 2 en politianmeldelse knyttet til mistanke om grovt underslag foretatt av en av TV 2s medarbeidere i Bergen.

Bakgrunnen for anmeldelsen er at TV 2 har avdekket at en ansatt har bestilt utstyr til privat utnyttelse gjennom TV 2 og at TV 2 har betalt fakturaene.

– Da vi fikk mistanke om dette gjennomførte vi først samtale med vår medarbeider og fikk en forklaring. Basert på den informasjonen vi hadde, valgte TV 2 å gå til politianmeldelse. Det betyr at dette nå er en politisak, og jeg ber om forståelse for at vi, som arbeidsgiver og part ikke kan si noe mer om selve saken, sier Sarah Willand, organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2.

15 millioner

Willand sier at beløpet er i størrelsesorden 15 millioner kroner, ut fra det man vet i dag.

– Vedkommende er suspendert. Dette er selvfølgelig en vanskelig sak for medarbeideren som er involvert, og det har vi stor forståelse for, sier Willand.

Forholdene har hovedsakelig skjedd i 2017 og 2018, men også i 2015 og 2016. TV 2 er i ferd med å undersøke også tidligere år for å se om omfanget kan være enda større.

Samarbeidsvillig

Politiadvokat Anders Hoff ved Vest politidistrikt sier at politiet fant grunnlag for å pågripe og sikte mannen basert på informasjonen i anmeldelsen fra TV 2.

OMFATTENDE BESLAG: Politiet jobber med å skaffe oversikt over beslagene som man mener stammer fra underslaget, forteller politiadvokat Anders Hoff. Foto: TV 2
OMFATTENDE BESLAG: Politiet jobber med å skaffe oversikt over beslagene som man mener stammer fra underslaget, forteller politiadvokat Anders Hoff. Foto: TV 2

– Samtidig ble det gjort en del ransakinger på flere steder knyttet til denne mannen for å sikre bevis og gjenstander som vi mener har vært gjenstand for dette underslaget, sier Hoff.

Politiet oppfatter mannen som samarbeidsvillig og at han forklarer seg greit.

Den siktedes forsvarer, advokat Erik Ulvesæter i Advokatfirmaet Elden, ønsket torsdag ettermiddag ikke å kommentere saken overfor TV 2.