FINALISTER: Morten Abel, Markus & Martinus, Åge Aleksandersen, Jokke og Valententinerne og Postgirobygget.
FINALISTER: Morten Abel, Markus & Martinus, Åge Aleksandersen, Jokke og Valententinerne og Postgirobygget. Foto: SCANPIX

Stem på tidenes norske allsang

Seks finalister trenger din stemme!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Allsang på grensen» er endelig tilbake, og denne sesongen skal tidenes norske allsang kåres.

Av de 40 aktuelle kandidatene har seerne stemt frem seks finalister:

«Lys og varme» og «Levva livet» med Åge Aleksandersen, og «Idyll» av Postgirobygget, «Tore Tang» av Mods, «Elektrisk» med Marcus & Martinus og «To fulle menn» med Jokke og Valentinerne.

Bredt utvalg

– Dette er vel noe av det fineste en sangskriver kan oppleve. At et stort publikum forteller at de liker sangene. Jeg sier tusen, tusen takk, uttalte Åge Aleksandersen til TV 2 da finalistene var klare.

Programleder Katrine Moholt er klar for en ny sesong.

– Dette er jo virkelig et bredt utvalg av låter vi alle kan og liker å synge med på. Jeg synes folket har vært flinke til å stemme fram sanger vi alle har et forhold til. Det er morsomt at alt fra Elektrisk til To fulle menn er med i finaleheatet. Også er det jo noe eget med Idyll og Lys og varme - de er rett og slett blitt en del av kulturarven vår, stråler Moholt.

Rocka låter

– Og når vi i tillegg får med rocka låter som Tore Tang og Levva livet, ja da må jeg si vi har en flott bredde når folket nå av disse skal stemme fram tidenes allsang. Så kan vi selvfølgelig hver og en av oss savne både den ene og andre allsangen på lista. Men du skal ikke se bort i fra at din favoritt dukker opp på Allsang i sommer likevel - vi skal synge mye gjennom ukene som står foran oss, smiler hun lurt.

Kåringen er et samarbeid mellom Se og Hør, Dagbladet og «Allsang på grensen» som vises på TV 2 hver torsdag i sommer.

.