BLOMSTRET: M'Baye Niang har slitt med å leve opp til forventningen i Europa, men under mesterskapet i Russland har 23-åringen blomstret.
BLOMSTRET: M'Baye Niang har slitt med å leve opp til forventningen i Europa, men under mesterskapet i Russland har 23-åringen blomstret. Foto: Francisco Leong

– Blir ikke overrasket om store klubber melder sin interesse for ham

Han var supertalentet som forsvant, men under VM i Russland har M'Baye Niang virkelig funnet tilbake til formen som gjorde at mange så på han som et av verdens største fotballtalenter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Han var outstanding i åpningskampen mot Polen. Da fikk vi virkelig se hva han er i stand til.

Det sier TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker om Senegals angrepspiller M'Baye Niang.

Supertalentet som forsvant
23-åringen ble sett på som en av de mest lovende fotballspillerne i verden da AC Milan hentet ham fra franske Caen i 2012.

Men oppholdet i Italia ble ikke som ekspertene hadde spådd. Senegaleseren fikk stadig mindre spilletid, og etter hvert rotet karrieren seg inn i en uendelig rekke av låneopphold.

– Det har gått nedover siden han signerte for AC Milan. Det virket som han aldri fant seg til rette i Italia. Det føyer seg inn i rekken av unge talenter som mislykkes når de signerer for store klubber, sier Alsaker.

Niang har det meste en toppspiller trenger, men han mangler én vesentlig ting.

– Mot Japan var han god igjen, men da fikk vi se litt av manglende hans. Han scorer for lite mål. Fysikken og farten er det ingen ting å utsette på, men han mangler endel på avslutningene, sier Alsaker.

Under mesterskapet i Russland har publikum fått sett en annen utgave av det tidligere supertalentet. Mot Polen ble han kåret til kampens beste spiller etter ett mål og én målgivende pasning.

– Trivsel er en nøkkel
Alsaker mener trivsel kan være årsaken til den plutselig blomstringen.

– Fra utsiden ser det ut som stemningen i den senegalesiske troppen er veldig god. De synger og danser på trening og i forkant av kampene. Kanskje han føler en trygghet på landslaget som han ikke har hatt i Europa. Det er kult å se ham tilbake på det øverste nivået.

Hver gang VM arrangeres er det noen spillere som vekker oppmerksomheten til de største og mektigste klubbene i verden. I 2014 var den James Rodríguez, som ble hentet av Real Madrid for nærmere 700 millioner kroner etter glitrende spill i mesterskapet. Alsaker tror Niang, om han fortsetter det gode spillet, kan vente seg spill i en større klubb etter mesterskapet.

– Han er bare 23 år og kan fremdeles leve opp til potensialet sitt. VM er et fantastisk utstillingsvindu, og jeg blir ikke overrasket om store klubber viser sin interesse for ham.

Niang er fremdeles eid av Milano-klubben, men har de siste årene vært på utlån i Montpellier, Genoa, Watford og Torino.

– De må hente ut det ytterste
I siste runde av gruppespillet skal Senegal ut i landets viktigste kamp siden VM i 2002. De møter Colombia, og hvis de taper, er VM-eventyret over for afrikanerne.

– Det er noe spesielt med afrikanske lag. Nå er Marokko, Tunisia, Egypt og Nigeria ute av VM, dermed er det opp til Senegal å innfri, fastslår Alsaker.

Den erfarne fotballkommentatoren har imidlertid ikke tro på at Niang og resten av de senegalesiske spillerne får mange kamper til i mesterskapet.

– Hvis de går videre fra gruppen blir det raskt stopp i åttedelsfinalen. Der møter de enten Belgia eller England. De kan overraske, men de må virkelig finne fram det ypperste om de skal komme videre fra første utslagsrunde.