IKKE UT I EUROPA: Nikola Kalinic og Milan-spillerne får ikke spille Champions League- eller Europaliga-fotball.
IKKE UT I EUROPA: Nikola Kalinic og Milan-spillerne får ikke spille Champions League- eller Europaliga-fotball. Foto: Antonio Calanni

Italiensk storklubb utestengt fra Europa

AC Milan nektes deltakelse i Europaligaen kommende sesong.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) opplyser at de har bestemt seg å utestenge den italienske storklubben Milan fra Europa kommende sesong.

UEFA skriver at klubben er utestengt for spill i enten Europaligaen og Champions League i én av de to neste sesongene.

Årsaken er at Milan har brutt på reglementet på finansiell fair play.

Det betyr at Milan, som kom til kvartfinalen i Europaligaen forrige sesong, ikke får spille i Europaligaen kommende sesong.

San Siro-klubben endte på sjetteplass i Serie A forrige sesong, i tillegg til at de nådde finalen i Coppa Italia, hvor Juventus ble for sterke og vant 4-0.

Milan brukte om lag 1,8 milliarder kroner på nye spillere i fjor sommer. Den kinesiske forretningsmannen Li Yonghong overtok eierskapet i Milan i april i fjor. Da hadde kontroversielle Silvio Berlusconi eid klubben i 31 år.

– Når de har brukt så mye penger, og det samtidig kommer rapporter på at eierne ikke har pengene de bruker, så er det bekymringsfullt. Det er Milan man snakker om! Man er redd hele greien skal gå konkurs og at det skal ende med tidenes største økonomiske skandale. Dersom det stemmer at eierne har så lite penger, så kan det gå rett til helvete, sa TV 2s fotballekspert og Serie A-kjenner Simen Stamsø Møller i november i fjor.

Store navn som Leonardo Bonucci, André Silva, Andrea Conti, Hakan Calhanoglu, Mateo Musacchio, Ricardo Rodriguez, Lucas Biglia og Antonio Donnarumma ble signert i fjor sommer, i tillegg til at Franck Kessié, Nikola Kalinic og Fabio Borini ble hentet inn på lån.