Messi hylles for pausepraten

Matchvinner Marcos Rojo er full av lovord om sin kaptein etter seieren over Nigeria.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunktene fra den dramatiske kampen i vinduet øverst!

– Messi er vår kaptein, og han er den beste kapteinen i verden. Det var fantastisk å score det målet, roser Rojo, ifølge den britiske avisen Mirror.

Like før andre omgang ble sparket i gang, fanget TV-kameraene opp at Lionel Messi ga lagkameratene en «pep talk» i spillertunnelen.

Nå avslører Rojo hva Barcelona-stjernen sa da Argentina skulle forsvare 1-0-ledelsen de hadde med seg fra første omgang.

– Messi kom bort til oss og ba oss om å slappe av og ikke bli stresset. Han sa til alle at det var enten liv eller død, forteller Manchester United-forsvareren.

– Ba alle om å angripe

Alt gikk imidlertid ikke etter planen for sør-amerikanerne.

Bare seks minutter etter Messis iherdige pauseprat utlignet Victor Moses fra ellevemeteren. Senere i omgangen fikk hele Argentina hjertet i halsen da Rojo handset i eget felt, men dommeren konkluderte med at det ikke var straffe etter å ha sett reprisene. Argentina slet, men Messi fortsatte å mane lagkameratene.

– Det kunne gått galt. Vi kunne ha sluppet inn, men Leo var sta. Han ba meg om å bli med fremover. Til og med Mascherano. Han ba alle om å angripe, uansett hva. Han leser spillet og risikoene. Han er en leder – den beste, sier Rojo.

Sampaoli glad for Messi-klem

Argentina-trener Jorge Sampaoli har vært en hardt presset mann etter den elendige VM-starten. I tillegg har ryktene om et anstrengt forhold til Messi begynt å sirkulere.

Det var en lettet landslagssjef som snakket med pressen etter avansementet.

– Da Leo (Messi, journ. anm) kom og klemte meg, ble jeg veldig stolt og glad. Han vet at jeg er lidenskapelig hver dag, sa Sampaoli, ifølge Daily Mail.

– Jeg har sett ham både glad og trist i krisesituasjoner som i dag. Folk mener han ikke liker å spille for Argentina, men jeg er uenig. Han elsker å spille for Argentina. Det gjør ham bare enda større, slo den hardt pressede treneren fast.