SVAK START: Jerome Boateng får slakt av TV 2s VM-eksperter etter en dårlig start på mesterskapet.
SVAK START: Jerome Boateng får slakt av TV 2s VM-eksperter etter en dårlig start på mesterskapet. Foto: Michael Dalder

– Noen fotballkarrierer dør i VM

Jerome Boateng er lenge blitt regnet som en av de beste midtstopperne i verden, men nå slaktes han av TV 2s fotballeksperter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter å ha spilt en svak åpningskamp mot Mexico, gikk det enda dårligere for Jerome Boateng mot Sverige.

I en kamp hvor midtstopperen slo en rekke feilpasninger, slurvet i duellspillet og opphevet offsiden, ble han utvist tre minutter før slutt.

– Det er noen fotballkarrierer som blir født i VM, også er det noen som dør. Boateng har vært elendig i begge kampene til Tyskland, sier Simen Stamsø-Møller i TV 2s VM-podcast.

Hør TV 2s VM-podcast her

– Svikter lagkameratene
29-åringen slo for alvor gjennom på øverste nivå for Hamburg i 09/10-sesongen. Prestasjonene var så gode at hardtsatsende Manchester City valgte å punge ut for tyskeren. Boateng ble aldri noen hit i Manchester og returnerte til Tyskland og Bayern München etter kun én sesong i England.

Hos «Die Bayern» har imidlertid den kraftige midtstopperen funnet seg til rette, og har etablert seg som en av verdens beste midtstoppere.

Da Tyskland vant VM i 2014 var han blant Joachim Löws viktigste spillere, men så lang i Russland-VM har 29-åringen vært en skygge av seg selv.

TV 2s eksperter er nådeløse i sin dom over tyskeren.

– Mot Sverige pådro han seg to håpløse kort og lar lagkameratene i stikken da Tyskland var sekunder fra å ryke ut. Han har vært helt elendig så langt, sier Stamsø-Møller.

Etter utvisningen mot Sverige må Boateng se den siste gruppespillskampen fra tribunen når Tyskland møter Sør-Korea til en skjebnekamp om videre avansement.

– En ren nytelse å se på
Ekspertene regner med at tyskerne tar seg videre, men da forventer de at Boateng hever seg betraktelig.

– Han er en midtstopper som på mange måter viste vei for en ny måte å spille stopper på. God offensivt, rask og robust. Han hadde alt på sitt beste, sier fotballekspert Jesper Mathisen.

– Vi håper han motbeviser oss, for det er en nytelse å se på ham når han er i form. Han har en eleganse og arroganse i sitt spill som ikke mange midtstoppere i verden kan matche. Boateng må få skikk på spillet sitt om Tyskland skal komme langt i VM, legger Mathisen til.

Mexico leder gruppe F etter to med seks poeng etter to kamper. Tyskland og Sverige står med én seier hver, og trenger én seier for å være sikre på avansement.