Maradona ble anbefalt å forlate stadion i pausen

– Han er en løs kanon, la oss være enige i det, sier TV 2s fotballekspert.

Se Maradona-feiringen i videovinduet!

Argentina er klare for åttedelsfinale i VM etter Marcos Rojos sene seiersmål mot Argentina. Etter at midtstopperen hadde banket inn 2-1, var produsentene raske med å finne Diego Maradona på tribunen.

Den argentinske fotballegenden jublet hemningsløst, før han viste fingeren nedover på tribunen og ropte skjellsord.

– Diego Armando Maradona, nå må du hjem, hvile deg litt på hotellet, spise, drikke og få deg noe søvn, sa TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen om nye jubelbilder av Maradona ved kampslutt.

Ifølge blant andre ESPN-journalisten Diego Cora ble Maradona tatt hånd om av leger etter kampslutt og senere fraktet til sykehus. På sosiale medier sirkulerer en video av en ustø Maradona på vei bort fra tribunen.

Daniel Arcucci, som har vært med å skrive bøkene til Maradona, skriver på Twitter at tilstanden til Argentinas fotballgud er stabil. Maradonas blodtrykk bekymret helsepersonellet.

Forklarer legesjekken

Maradona har onsdag morgen tatt til Instagram for å forklare ryktestormen, og bekrefter at han har det bra. Ifølge den argentinske legenden måtte han få tilsyn av leger i pausen på grunn av nakkesmerter.

– Legen anbefalte meg å dra hjem i pausen, men jeg ville bli fordi så mye stod på spill, skriver Maradona.

Datteren Dalma var raskt ute med å avfeie ryktene om et sykehusbesøk.

– For et drittliv dere må ha som forteller løgner om helsen til faren min! raste datteren på Twitter natt til onsdag norsk tid, ifølge VG.

Like etter legger den colombianske journalisten Patricia Villegas ut flere bilder av Maradona inne i et fly og skriver; «Diego, er du innlagt på sykehus?». I en annen melding betegner hun ryktene som «fake news» og forteller at de er på vei til Moskva.

– En løs kanon

Det er ikke første gang Maradona er i fokus under mesterskapet i Russland, for etter kampen mot Island ble 57-åringen beskyldt for rasisme. Han måtte også tåle kritikk for å ha røyket sigar på tribunen.

– Han er en løs kanon, la oss være enige i det. Men det er gøy å ha ham på plass, sa TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt muntert om bildene av omstridte Maradona.

– Det er med litt hjelp fra noe vi ikke skal reklamere for her. Han sov på et tidspunkt under kampen, det var et sjarmerende øyeblikk, sa Erik Solbakken i «Alle elsker VM» på TV 2.

Maradona har vært på plass i alle Argentinas tre kamper i gruppespillet. Avansementet ble reddet i en høydramatisk avslutning, og nå skal Lionel Messi og resten av de argentinske stjernene ut mot Frankrike i Kazan lørdag.