#2hjørningen: Admiral P

Mistet fem nære på ett år: – Jeg gikk gjennom en veldig depressiv tid

Reggaekongen skrev og sang seg gjennom et særdeles tungt år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Låtskriver og artist Philip Boardman (36), bedre kjent som Admiral P, retter på solbrillene og skuer utover vannet.

– Kan jeg ha dem på meg mens vi filmer? spør han.

Både solbriller, caps og smykker er en naturlig del av reggaekongens daglige uniform. Den avslappede stilen står i god stil til Boardmans personlighet.

– Denne sommeren skal jeg ta det rolig og tilbringe tid med familien, samt jobbe litt i hagen. For første gang har jeg plantet agurk og tomater. Jeg har blitt bonde! Og det ser ut som det blir noe grønnsaker altså, forteller han entusiastisk.

#2hjørningen: Se hele intervjuet med Admiral P øverst i saken.​

Mistet tre kompiser og to fettere

Til tross for det gode humøret; 36-åringen har lagt bak seg et av sine mest utfordrende år på det personlige plan.

Admiral P (36)

Planer i sommer: Ta det rolig og tilbringe tid med familien, samt jobbe litt i hagen.

Favoritt-is: Royal trippel.

Beste sommerminne: Da jeg flyttet til Norge var jeg mye med en kompis. Vi pleide å snike oss ut og nattbade på Bygdøy.

– Jeg gikk gjennom en veldig depressiv og vanskelig tid. Jeg mistet en del familiemedlemmer og et par kompiser nede i Zambia, forteller Boardman, som vokste opp i det afrikanske landet med norsk far og zambisk mor.

På bare ett år opplevde Boardman å miste to fettere og tre kompiser.

– Det er ikke noe du kan gjøre med det, det er bare tid som kan være medisinen. Man må bare prøve å ha gode minner og gjøre det beste ut av det, sier han.

Brukte musikken som terapi

Låta han nylig ga ut, «So Sweet», handler om nettopp det vanskelige året. For bak de lystige sommertonene skjuler det seg et mer alvorlig budskap.

ERFAREN: Philip Boardman vet hvordan man best poserer foran en gigantisk, oppblåsbar enhjørning. Foto: Alexander Klanderud/TV 2
ERFAREN: Philip Boardman vet hvordan man best poserer foran en gigantisk, oppblåsbar enhjørning. Foto: Alexander Klanderud/TV 2

– Det forklarer hvordan musikken kan hjelpe en person. Hvordan den har hjulpet meg, sier Boardman.

Gjennom låtskrivingen fant han tilbake til minnene han har med dem han mistet, forklarer reggaeartisten.

– Jeg følte at det eneste jeg kunne lene meg tilbake på, og det eneste jeg kunne relatere til, var musikk. Det er sånn den sangen kom til, sier han.

– Jeg hørte veldig mye på musikk sammen med dem jeg mistet. Det hjalp meg veldig, og det var det eneste jeg kunne komme på. Det var litt terapi for meg den låta, fortsetter han.

Nektet å lære norsk

Først som 13-åring flyttet Admiral P fra Zambia til Norge med familien. Han kjente ingen, og kunne ikke språket. Grunnen til at familien valgte å flytte, var fordi 36-åringens far var alvorlig kreftsyk, og trengte behandling i Norge.

– Det var veldig annerledes, og vi ble revet ut av hverdagen vår. Det var en helt annen kultur vi kom til, og en helt annen årstid, ettersom vi kom på vinteren, forteller han.

Oppi alle de nye inntrykkene, syntes den da 13 år gamle Philip at det var krevende å forholde seg til et nytt språk.

– Jeg var alt for flau for å drite meg ut og sånn. Men se hvordan jeg driter meg ut nå: Jeg er fortsatt ikke god i norsk, men likevel synger jeg, sier han.

I dag har den norsk-afrikanske aksenten blitt Admiral Ps kanskje fremste varemerke som artist.

– Jeg var «surrounded» av veldig mange hiphop-artister som rappet på norsk. De dytta meg i retningen til å prøve å synge på norsk. Etter at de syntes det var fett, så dreit jeg i hva andre synes, sier han.

Sommerserien #2hjørningen

  • I sommer tar vi med oss ulike kjendiser opp i vår gigantiske, oppblåsbare enhjørning for å prate om sommeren og året så langt.
  • Se og les alle intervjuene på TV2.no i juli.