VM-eventyret over: – Islands opptur kommer ikke til å vare så veldig lenge

Island er ute av VM etter å ha tapt dramatisk oppgjør mot Kroatia.

VM-eventyret over: – Islands opptur kommer ikke til å vare så veldig lenge

Island er ute av VM etter å ha tapt dramatisk oppgjør mot Kroatia.

Island - Kroatia 1-2

Se seiersmålet i videovinduet øverst!

VM-debutanten Island åpnet med en ny mesterskapssensasjon i Russland med 1-1 mot Lionel Messi og Argentina, men eventyret endte likevel i gruppespillet.

Island måtte ha seier mot Kroatia, men måtte se seg slått 1-2. Det betyr at gruppevinner Kroatia får med seg Argentina, som vant 2-1 over Nigeria.

Kroatia skal ut mot Danmark i åttedelsfinale, mens Argentina møter Frankrike i en skikkelig tungvektsduell.

– Et VM er noe å huske resten av livet. Islandsk fotball er der oppe nå. Det kommer ikke til å vare så veldig lenge, kanskje noen år til. Det er naturstridig at de skal klare det. Det går i bølger, og nå er de veldig der oppe. Det må de vite, og sette pris på at det er der, sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt.

Milan Badelj sendte Kroatia opp i 1-0 i starten av andre omgang, men et kvarter før slutt utlignet Gylfi Sigurdsson på straffespark. I sluttminuttene satte Ivan Perisic inn Kroatias seiersmål til 2-1.

– Det må vi lære i Norge også. Drillos var der og slo lag som Mexico og Brasil. Det var fantastiske opplevelser og man sto sammen. Hele Karl Johan kokte over. I stedet for å klage, må de være så fornøyde. Det er så fantastisk, sier TV 2-kollega Solveig Gulbrandsen.

Island skapte sjansene

Island fikk førsteomgangs første store mulighet fem minutter før pause da Alfred Finnbogason skjøt like utenfor.

– Han skal bare sette den på innsiden av stolpen. Han kan ta ett touch til, men han ser mål og ser åpningen, sa TV 2s fotballekspert Brede Hangeland.

På overtid av førsteomgang havnet en andreball etter dødball ned i beina på Birkir Bjarnasson. Den tidligere Viking- og Bodø/Glimt-spilleren fikk skuddet blokkert på vei i det åpne målet.

Like etter sendte Aron Gunnarsson av gårde et skummelt skudd, men Lovre Kalinic reddet fint.

– De har skapt mer enn nok til å kunne lede denne kampen, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Kroatisk kalddusj

I andre omgang fikk Kroatia den første store sjansen da langskuddet til Milan Badelj gikk i tverrliggeren, men da Fiorentina-spilleren fikk muligheten halvannet minutt senere gjorde han ingen feil og sendte kroatene opp i 1-0.

Island var nær ved å svare umiddelbart. Headingen til Sverrir Ingi Ingason dro ut en god redning av Kalinic, før Ragnar Sigurdsson traff tverrliggeren med sitt hodestøt på det påfølgende hjørnesparket.

Etter 72 minutters spill fikk Birkir Bjarnasson en eventyrlig mulighet, men ballen skled av foten til den nåværende Aston Villa-spilleren.

Lovren laget straffespark

Dejan Lovren ble kastet inn for å trygge ledelsen, men et kvarter før slutt stoppet Liverpool-stopperen et innlegg fra Everton-spiller Gylfi Sigurdsson.

– En aktiv arm av Lovren. Den kan forsvares, sa Brede Hangeland.

Med et sikkert straffespark banket Sigurdsson inn 1-1 for Island.

Kroatia fikk de fleste sjansene på kontringer mot slutten av kampen, og i sluttminuttene satte Ivan Perisic inn seiersmålet til 2-1 fra skrått hold.

Kroatia skal ut mot Danmark i åttedelsfinale, mens Argentina møter Frankrike.