Danmark cruiset videre i VM mot tamt Frankrike

Åge Hareide og Danmark er klare for åttedelsfinale i VM etter å ha holdt Frankrike til 0-0.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Danmark - Frankrike 0-0

​Se sammendrag i videovinduet øverst!

Åge Hareide har tatt Danmark videre til åttedelsfinale i VM etter 0-0 mot Frankrike, som allerede var sikret avansement.

– Det var en fin gjennomført kamp av guttene. Vi trengte ett poeng, og det fikk vi. Vi ønsket ikke å tape kampen, og Frankrike er ekstremt gode på kontringer. Derfor lå vi lavt og spilte disiplinert, sier Danmarks norske landslagssjef Hareide.

Den franske landslagssjefen Didier Deschamps hadde gjort hele seks endringer på laget, og Frankrike var på sparebluss. De færreste lot seg imponere av det de franske stjernene.

– Det blekeste franske laget noensinne. Frankrike har til tider vært pinlig dårlig, var dommen fra tidligere landslagssjef og NRKs VM-kommentator Egil Olsen.

Gruppevinner Frankrike skal ut mot andreplassen i gruppe D, som avgjøres senere tirsdag. Kroatia leder etter to kamper foran Nigeria, men også Island og Argentina fortsatt kan avansere.

– Kroatia er et sterkt lag med stjernespillere overalt på banen. Det blir en ny tøff kamp, sier Hareide om å møte Kroatia, som møter Island i siste gruppespillkamp.

Australia måtte vinne sin kamp om det skulle bli skummelt for Danmark, men Peru tok tidlig ledelsen og økte til 2-0 i starten av andreomgang, så særlig spennende ble det aldri. Med 2-0-seier endte Peru på tredjeplass, mens Australia havnet på sisteplass med ett poeng.

Flere straffesituasjoner

De danske spillerne ropte forgjeves på straffespark da Martin Braithwaite gikk i bakken innenfor 16-meteren allerede etter tre minutters spill, men den franske stopperen Presnel Kimpembe så ikke ut til å ha gjort noe ureglementert.

Noen minutter senere i førsteomgang var det Lucas Hernández’ tur til å rope på straffe da Henrik Dalsgaard satte inn en takling, men høyrebacken så ut til akkurat å få en tå på ballen.

Samtidig begynte danskene å juble etter hvert som beskjeden om at André Garrillo hadde sendt Peru i ledelsen mot Australia, som måte vinne og se Danmark tape for å ta seg videre fra gruppen.

Frankrike ville nok en gang ha straffespark i førsteomgang da Djibril Sidibés innlegg gikk i armen til Mathias Zanka Jørgensen, men Huddersfield-stopperen hadde armen tett inntil kroppen og dommeren lot spillet gå.

Snaut en halvtime inn i kampen fikk Danmarks største sjanse. Thomas Delaney fikk ballen videre til Andreas Cornelius, som spilte ballen inn til Christian Eriksen. Tottenham-stjernen kom stormende inn i feltet, men Frankrike-målvakt Steve Mandanda kom ut og avverget.

Transportetappe

Ousmane Dembélé hadde få minutter senere et godt forsøk fra distanse, men skuddet fra Barcelona-vingen snek seg like utenfor stolpen til Kasper Schmeichel. Det var det nærmeste Frankrike var i den målløse førsteomgangen.

Åge Hareides puls gikk nok ned på hvilenivå da Peru gikk opp i 2-0 ved Paolo Guerrero i starten av andreomgang.

Christian Eriksen fikk en brukbar mulighet på volley fra 18 meter drøyt ti minutter inn i andre omgang, men midtbanespilleren skjøt like utenfor.

Nabil Fekir, som ble byttet inn for en svak Antoine Griezmann midtveis i andreomgang, prøvde seg på et langskudd i sluttminuttene, men Kasper Schmeichel fikk slått unna. Like etter gikk Olivier Giroud i bakken etter en duell med Simon Kjær, men Chelsea-spissen fikk ingenting.