Kastet klærne: – Jeg slet med spiseforstyrrelser og dårlig selvtillit

I et åpenhjertig blogginnlegg forteller det amerikanske langrennsesset Jessica Diggins om hvorfor hun stiller opp i ESPN Body Issue.

Jessica Diggins er den første langrennsløperen som stiller opp i det populære bladet ESPN Magazines «The Body Issue».

I et lengre blogginnlegg forteller 26-åringen om motivasjonen for å kaste klærne og stille opp i magasinet.

– Dette er et blogginnlegg jeg aldri var sikker på at jeg skulle skrive, skriver den populære langrennsstjernen.

– Denne våren poserte jeg for ESPN Body Issue. Det er noe jeg aldri trodde jeg kom til å gjøre. Og for de som lurer: Det var kun kvinner på fotosekvensen, og det føltes utrolig bra og styrkende.

Diggins forteller at hun slet med dårlig selvbilde da hun var yngre.

– Jeg hadde hele verden for mine føtter da jeg var 18-19 år, men jeg slet med selvtilliten og elsket ikke meg selv. Jeg hadde spiseforstyrrelser og fikk til slutt hjelp på et behandlingssenter som reddet livet mitt.

Selv om hun var i tvil om hun skulle stille opp i magasinet, forteller Diggins at hun er svært glad for at hun gjorde det.

– Jeg har blitt så frisk og kommet så langt bort fra den perioden i livet mitt, at den ikke kan skade meg lenger. Internett-troll kan heller ikke skade meg, jeg har hatt øvelse i flere år med dem.

Diggins forteller at hun endelig føler seg stolt over kroppen sin, og hun vil ikke skamme seg over den muskuløse fremtoningen.

– Å innse at jeg var selvsikker nok til å si «jepp, dette er hva så mange timer med trening har gjort med kroppen min,» var et fantastisk øyeblikk for meg.

– Selv om jeg innser at det ikke er realistisk at jeg vil elske den hvert sekund av hver eneste dag, så er jeg stolt over hvem jeg er. Jeg er stolt over mine raske bein, sterke armer, kjernemuskulaturen min og min mentale styrke som fikk meg gjennom den tøffeste tiden av mitt liv.

– Å posere for ESPN var en måte å slutte sirkelen for meg, og en sjanse for meg til å bruke en stor scene, gå rett opp til mikrofonen og dele et budskap som jeg synes er ekstremt viktig.

I det lange blogginnlegget forteller 26-åringen inngående om den lange veien til toppen etter år med spiseforstyrrelser. Diggins skriver at hun med innlegget håper å være med på å inspirere unge jenter til å forsøke seg i idrett, samtidig som hun vil advare mot farene ved et usunt forhold til egen kropp.

– La oss ikke fokusere på hvordan kroppene ser ut, men heller på hva de kan gjøre, konkluderer hun.

Det er 16 utøvere, åtte menn og åtte kvinner, som stiller opp i den tiende utgaven av «The Body Issue». En av dem er Zlatan Ibrahimovic.