KONTROLL: Politiet i Danmark gjennomførte en massiv fartskontroll søndag. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
KONTROLL: Politiet i Danmark gjennomførte en massiv fartskontroll søndag. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix

Tok 819 råkjørere i farts-kontroll: – Det er en hån!

Hele 5.637 bilister ble kontrollert da politiet i Danmark hadde hastighetskontroll søndag. Politiet er sjokkert over resultatet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mellom klokken 15.00 og 20.00 kontrollerte politiet trafikken på motorveien nær Korsør i Danmark.

Hån mot myndighetene

5.637 bilister ble kontrollert, og av dem ble 819 tatt. Den hurtigste ble målt til 150 kilometer i timen på strekningen, hvor man maksimalt kan kjøre i 90 kilometer.

– Det er en hån mot skiltingen og andre folks sikkerhet, sier Erik Mather, leder av trafikkavdelingen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters politi, ifølge den danske TV-stasjonen TV East.

Mather mener det er svært bekymringsfullt, og at bilistene håner hastighetsbestemmelsene som myndighetene har satt.

Gjelder alt for mange

– Fartsgrensene er satt for å unngå at folk blir involvert i alvorlige trafikkulykker på grunn av alt for høy hastighet, fortsetter han.

Strekningen hvor politiet hadde kontroll har vært særlig utsatt for mange ulykker i løpet av året. Det har siden 1. januar vært 16 ulykker på strekningen ved Korsør.

– Alene i år har vi vært ute på strekningen for å måle hastigheten minst to ganger i måneden, og bildet er det samme. Det er altfor mange som kjører for fort. Men 819 kontrollerte bilister er langt utenom det vanlige, tilføyer Erik Mather.