Sveits-stjerner bøtelagt for provoserende feiring

Men Granit Xhaka, Xherdan Shaqiri og Stephan Lichtsteiner slapp karantene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hvordan Sveits snudde til 2-1-seier mot Serbia i videovinduet øverst!

Granit Xhaka og Xherdan Shaqiri snudde Serbias 1-0-ledelse til sveitsisk 2-1-seier, og begge feiret med feiret med å lage «den albanske ørnen» med hendene.

Det fikk den serbiske leiren til å rase, og kreve utestengelse av stjernespillerne.

Slik blir det ikke, men Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har bestemt seg for å bøtelegge Xhaka og Shaqiri, som begge er av kosovoalbansk opphav, samt kaptein Stephan Lichtsteiner, som også gjorde feiringen som provoserte Serbia.

Det sveitsiske fotballforbundet opplyser det i en melding på sine nettsider mandag kveld.

Granit Xhaka og Xherdan Shaqiri må ut med om lag 85.000 kroner hver, mens Stephan Lichtsteiner slapp unna med halvparten.

Serbias landslagssjef Mladen Krstajic var blant dem som raste etter kampen, men Xhaka og Shaqiri nekter for at feiringen handler om politikk.

– For meg var dette en selvfølgelig en veldig spesiell kamp. Familien min og tusenvis av fremmede fra Sveits, Albania og Kosovo har skrevet til meg før kampen. Denne seieren var for familien min, som alltid støtter meg, sa Xhaka etter kampen.

– Jubelen var ikke en beskjed til motstanderen. Ærlig talt, det brydde jeg meg ikke om. Det var for folkene som alltid støtter meg. De som aldri glemmer meg. I hjemlandet mitt, hvor foreldrenes røtter er. Det var bare rene følelser.

– Vi ville bare gjøre jobben vår, og det var det vi gjorde. Det handlet ikke om politikk, men om fotball, sier Shaqiri.

Kosovo var tidligere en provins i Serbia, men erklærte seg uavhengig i 2008. Landets selvstendighet er anerkjent av mer enn 110 land, inkludert Norge, men ikke av Serbia som fremdeles regner landet som en provins i sør.

Sveits er nummer to i gruppen med fire poeng etter to kamper med kun målforskjell opp til Brasil. Serbia ligger bare ett poeng bak Sveits og Brasil.