BURDE HAN VÆRT MED? Zlatan Ibrahimović mener han kunne gjort en bedre jobb enn svenskene som er i mesterskapet.
BURDE HAN VÆRT MED? Zlatan Ibrahimović mener han kunne gjort en bedre jobb enn svenskene som er i mesterskapet. Foto: Mark Ralston

Zlatan med stikk til det svenske landslaget: – Jeg kunne gjort det bedre

Zlatan Ibrahimović forteller at det var rart å ikke være en del av det svenske landslaget.

– I starten kjentes det rart å se på landslaget fra sidelinjen, for jeg mener jeg kunne gjort det bedre enn dem. Slik føles det fortsatt, sier Zlatan til ESPN.

Svensken ble utelatt fra den svenske landslagstroppen etter mye oppstand i forkant av mesterskapet i Russland. Nå åpner han opp om hvordan det var å bli vraket fra landslaget for første gang i karrieren.

– Det kommer til et punkt hvor du bare må la dem nyte opplevelsen. Jeg kjempet meg opp og fram i Sverige. Jeg var ikke velkommen i starten, men jeg endte opp med å bli kaptein for landslaget. Større enn det blir det ikke, sier han.

– Jeg bestemmer hvordan dette skal ende
Én av grunnene til at Zlatan ble utelatt fra troppen var kneskaden han pådro seg i april 2017 under en kamp mellom Manchester United og Anderlecht i Europaligaen. Svensken måtte se resten av sesongen fra sidelinjen, og var ikke tilbake på banen før i november.

– Det var en veldig rar opplevelse for jeg har aldri hatt en alvorlig skade tidligere i karreieren. Jeg tenkte først at jeg kom til å riste det av meg ganske raskt, men undersøkelsene viste at korsbåndet var revet av.

– Det var mange som mente at jeg aldri ville komme tilbake på en fotballbane, men det ga meg bare mer energi til å jobbe knallhardt. Jeg bestemte meg for at jeg skal bestemme hvordan dette historien skal ende. Det skulle hvert fall ikke ende med en skade. Når jeg går av en for siste gang skal jeg føle det samme som jeg gjorde når jeg begynte, Sterk og perfekt, sier Zlatan.

Han prøvde seg med en sjarmoffensiv da Janne Andersson skulle plukke ut spillerne til den svenske VM-troppen, men Zlatans navn var aldri å finne på de endelige listene.

Argumentet mot comebacket på landslaget var at Zlatan ga seg etter EM i 2016, og hadde ikke bidratt i kvalifiseringen til mesterskapet i Russland.

Svenskene har imponert i de to første kampene i mesterskapet, og kunne sikre avansement fra gruppen med seier over Tyskland, men et sent mål fra Toni Kroos sørget for at tyskerne vant 2-1, og kampen om videre avansement fortsetter helt til siste runde av gruppespillet.

Drømmestart i USA
I mars signerte Zlatan for Los Angeles Galaxy, og fikk en drømme-debut da han sikret seieren med to scoringer helt på tampen av lokalderbyet mot LA FC.

– Det var et fantastisk øyeblikk. Jeg satt på benken da treneren spurte om kneet var bra. Jeg sa at han skulle gi meg noen minutter, så skal han få se hva jeg er i stand til. De ropte «Vi vil se Zlatan» på tribunene, og jeg viste dem hvem Zlatan er, sier svensken.

Det er enda uvisst hvor lenge den svenske storscoreren skal fortsette å spille fotball. 36-åringen har kontrakt med Galaxy ut neste sesong, så gjenstår det å se om han velger å legge opp, eller fortsette karrièren i USA, eller et annet sted.