Luis Suárez scoret igjen da Uruguay banket Russland: – Uruguay blir skumle å møte

Luis Suárez tegnet seg på scoringslisten da Uruguay sikret seieren i gruppe A etter totaldominans mot Russland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Uruguay - Russland 3-0 (2-0)

Luis Suárez var nådeløs da Uruguay slo Russland 3-0 og sikret seieren i gruppa A.

Se høydepunktene øverst

Luis Suárez (31) har blitt utskjelt i de to foregående mesterskapene. I 2010 ble han utvist i kvartfinalen mot Ghana etter å ha reddet på streken med hånden.

I 2014 ble han utestengt fra all fotball etter at han bet den italienske midtstopperen Giorgio Chiellini i skulderen.

I Russland har han imidlertid holdt seg unna utenomsportslige skandaler. Han ble matchvinner mot Saudi-Arabia, og tegnet seg nok en gang på scoringslisten da Uruguay feide Russland av banen i gruppefinalen i gruppe A.

Ni minutter ut i kampen mot vertsnasjonen banket Barcelona-stjernen ballen i hjørnet fra 17 meter på et frispark. 31-åringen uttalte før mesterskapet at dette skulle bli hans VM, det kan godt hende, om vi skal tro TV 2s eksperter.

– Etter en trøblete åpningskamp har Luis Suárez funnet formen. Han løper, slåss og jobber for laget sitt, og når han i tillegg har funnet scoringsformen, kan dette Uruguay-laget bli vrient å møte utover i mesterskapet, sier TV 2s ekspertkommentator Jesper Mathisen.

Suárez har hatt en stigende formkurve siden åpningskampen mot Egypt. Nå har han scoret to mål for Uruguay som står med full pott etter tre kamper.

– De tidligere mesterskapene har blitt preget av utenomsportslige skandaler. Nå virker det som han er på rett plass. Da er han en av de beste spillerne i turneringen, sa Mina Finstad Berg i TV 2s VM-studio i pausen.

Pangstart
To strake seire har gjort Russland til en av VMs store overraskelser så langt. Men i gruppefinalen mot Uruguay var det søramerikanerne som åpnet best.

Etter ni minutter ble Rodrigo Bentancur felt rett utenfor sekstenmeteren til Russland. Luis Suárez skrittet opp og sendte ballen knallhard ned i keeperhjørnet. Igor Akinfejev var etter skuddet, men den russiske keeperen reagerte ikke raskt nok til å hindre Suárez i å sette sitt andre mål i mesterskapet.

– Det er frisparkenes VM, og da skal selvsagt Luis Suárez melde seg på. Det er villbassen fra Uruguay som scorer igjen, utbrøt TV 2s kommentator Marius Skjelbæk etter scoringen.

Scoringen gjør at Suárez har syv mål i VM. Det er kun Oscar Miguez med sine åtte scoringer som har flere mål i VM for «La Celeste».

– Helsvart for Russland
Det tok bare femten minutter før Uruguay igjen var på farten. Diego Laxalt plukket opp en klarering etter en corner. Venstrebacken klemte til fra 20 meter, ballen gikk via beinet til den rusiske toppscoreren Denis Tsjerysjev og i mål. Retningsforandringen gjorde at Akinfejev ikke nådde fram i tide.

– Russland møter et lag på et helt annet nivå enn de har møtt så langt. De henger rett og slett ikke med på tempoet til søramerikanerne. Om ikke Luis Suarez og co er favoritter, så er de hvert fall en outsider til å vinne mesterskapet med det spillet de har vist i dag, sa Jesper Mathisen.

Det gikk fra vondt til verre for vertsnasjonen da høyrebacken Igor Smolnikov fikk sitt andre gule kort ti minutter før pause.

– Det begynner å bli en helsvart aften for russerne nå. Dette er ingen god dag på jobben, verken for Smolnikov eller resten av laget. Det er på mange måter over for russerne nå, sa Mathisen.

Uruguay-dominans
​Etter utvisningen fikk Russland knapt låne ballen av Uruguay. Diego Godin og gutta i de bakre rekkene til blåtrøyene hadde full kontroll. Spørsmålet var ikke om russerne skulle redusere, men når Uruguay kom til å øke ledelsen.

– Uruguay koser seg nå. De kan spille på seg alvorlig mye selvtillit mot et lag med en mann mindre, sa Mathisen.

Etter mye motgang fikk omsider Edinson Cavani målet han har jaktet gjennom hele mesterskapet. Etter et hjørnespark plukket Cavani opp en retur fra Akinfejev. Superstjernen gjorde ingen feil og banket ballen over streken.

– Dette betyr så uendelig mye for Cavani. Å få han i gang kan bety mye for Uruguay videre i mesterskapet, sa Jesper Mathisen.

Russland kjempet iherdig for å unngå at nederlaget ble større enn det allerede var, dermed endte kampen med 3-0-seier til søramerikanerne.

Russland følger Uruguay videre fra gruppen med seks poeng. For Egypt og Saudi-Arabia endte VM etter gruppespillet.

Slik startet lagene:

RUSSLAND (4-2-3-1): Igor Akinfejev - Igor Smolnikov - Ilja Kutepov - Sergej Ignasevitsj - Fedor Kudriashov - Roman Zobnin - Jurij Gazinskij - Alexander Samedov - Aleksei Miranchuk - Denis Tsjerysjev - Artjom Dziuba

URUGUAY (3-5-2): Fernando Muslera - Sebastien Coates - Diego Godin - Martin Caceres - Nahitan Nandez - Matias Vecino - Lucas Torreira - Rodrigo Bentancur - Diego Laxalt - Luis Suarez, Edinson Cavani.

Dommer: Malang Diedhiou

Stadion: Cosmos Arena