Kalddusj for Egypt etter lekkert mål av «såret» Salah

Mohamed Salah og Egypt må vente minst fire år på sin første VM-seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Saudi-Arabia - Egypt 2-1

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Det har stormet rundt Mohamed Salah det siste døgnet. Det er blitt spekulert i Egypt-stjernens fremtid på landslaget, men Liverpools lynving startet mot Saudi-Arabia og sendte sitt hjemland i ledelsen med en lekker lobb i første omgang.

Salman Al-Faraj utlignet til 1-1, og langt på overtid kom avgjørelsen da Salem Al-Dawsari banket inn 2-1 fra skrått hold. Saudi-Arabias seier betyr at de endte på tredjeplass, mens Uruguay vant gruppen foran Russland. Egypt, som aldri har vunnet en VM-kamp, endte på sisteplass.

CNN hevdet søndag at Salah vurderer å trekke seg fra det egyptiske landslaget etter VM. Liverpool-spilleren skal ifølge den amerikanske TV-kanalen føle seg utnyttet av Egypts fotballforbund, etter at han gjentatte ganger er blitt avbildet sammen med Tsjetsjenias omstridte president Ramzan Kadyrov.

Det egyptiske fotballforbundet har nektet for påstandene, men ifølge Liverpool Echo er Salah såret av kritikken han har fått etter bildene med Kadyrov, som er beskyldt for en rekke menneskerettighetsbrudd.

Salahs agent Ramy Abbas Issa har gjort lite for å stanse spekulasjonene med en rekke Twitter-meldinger de siste dagene.

Lekker Salah-avslutning

Midtveis i første omgang presenterte Mohamed Salah seg for første gang i kampen. Vingen sendte Egypt opp i 1-0.

– Det er en avmålt feiring. Det er et herlig nedtak og en lekker avslutning. Han sniker seg mellom stopperne til Saudi-Arabia, bruker én berøring på å få kontroll og så er avslutningen så følsom, så følsom, sa TV 2-kommentator Espen Ween.

Salah viste lekre detaljer da han spilte frem Mahmoud Hassan-Trezeguet etter drøyt en halvtime, men 23-åringen fikk lite ut av det fine forarbeidet og skjøt utenfor.

Snaut ti minutter før pause var Saudi-Arabia svært nær utligning, men Salman Al-Farajs avslutning ble stoppet på vei mot mål.

Rekordkeeperen tok straffe

Egypts landslagssjef Héctor Cúper ga også Essam El-Hadary sjansen fra start, og målvakten er nå tidenes eldste VM-spiller med sine 45 år og 161 dager. El-Hadary takket for tilliten med å redde straffespark i førsteomgang, men måtte kapitulere da Saudi-Arabia fikk en ny sjanse på straffe like etter.

Like etter kjempesjansen til Salman Al-Farajs, fikk Saudi-Arabia straffespark da Mohamed Abdel-Shafy stoppet innlegget til Salman Al-Farajs med armen. Egypts rekordkeeper El-Hadary reddet forsøket fra Fahad Al-Muwallad.

– Det er en fantastisk redning. For en historie! Dette er hans største drøm; å spille VM. Og så får han reddet et straffespark i tillegg, sa Espen Ween.

– Det er en god redning. Det er i keeperhøyde, men det er knallhardt. Du skal ha bra med kraft i fingertuppene for å styre den opp i tverrliggeren. Se gleden til lagkameratene! Dette er vakre bilder fra Volgograd, fortsatte Ween på bildene av Egypt-spillerne som omkranset sin keeper.

Fikk nytt straffespark

På overtid av førsteomgang fikk imidlertid Egypt nok en sjanse fra ellevemetersmerket da Fahad Al Muwallad gikk i bakken i duell med Ali Gabr. Denne gangen ble Salman Al-Farajs sendt frem, og han klarte å overliste Egypts 45 år gamle sisteskanse, Essam El-Hadary. Da sto det 1-1 til pause.

I første halvdel av andreomgang handlet det meste av Saudi-Arabia, men de grønnkledde sviktet foran mål, og El-Hadary sto for et par gode redninger.

Mot slutten av kampen var det Egypt som skapte de fleste sjansene, men ingen store nok til å sette Saudi-Arabias keeper på de største prøvene.

Da det så ut til å ende 1-1, kombinerte Saudi-Arabia seg fint gjennom Egypt-forsvaret på overtid. Salem Al-Dawsari banket inn 2-1 og sørget for at Saudi-Arabia la Egypt bak seg i gruppen. Uruguay og Russland gikk videre.