LEGGER OPP: Darja Domratsjeva. Foto: Johansen, Erik
LEGGER OPP: Darja Domratsjeva. Foto: Johansen, Erik

Darja Domratsjeva gir seg som skiskytter

Darja Domratsjeva, som er gift med Ole Einar Bjørndalen, gir seg som skiskytter.

31-åringen fortalte om beslutningen under en pressekonferanse i Minsk mandag. Dermed gjør hun som ektemannen Bjørndalen gjorde i begynnelsen av april.

Domratsjeva var lenge i tvil om hva hun skulle gjøre, og hun ville ikke si noe om hva hun hadde bestemt seg for under Bjørndalens avskjedsfest 16. juni der over 200 gjester var til stede.

– Dette var en vanskelig, men veloverveid beslutning. Jeg har tenkt lenge og funnet ut at det er tid for å sette punktum, sa 31-åringen.

Darja Domratsjeva sier at hun gjerne skulle ha fortsatt karrieren, men sier det blir vanskelig så lenge hun har bestemt seg for at datteren Xenia skal være midtpunktet i deres liv.

Sammen med Bjørndalen er hun også i ferd med å bygge seg hus i nærheten av Minsk, et hus som skal være ferdigstilt. Det var også i Minsk at paret giftet seg sommeren 2016.

– Helt siden sesongslutt har jeg forsøkt å finne et kompromiss som gjør at jeg kan blande idretten med det å oppdra et barn, men dessverre har jeg ikke funnet noen løsning som har kunnet forent disse to oppgavene, sa Domratsjeva.

Domratsjeva har vunnet fire OL-gull og to VM-titler i karrieren.

(©NTB)