Forlot dopingkontroll – risikerer straff

Svenske Marcus Berg er i trøbbel etter kampen mot Tyskland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sverige og Marcus Berg risikerer straff etter at spissen droppet en dopingtest like etter kampen mot Tyskland, skriver Fotballskanalen.se.

Sverige tapte som kjent 1-2 etter Toni Kroos avgjorde kampen på overtid.

Like etter kampen var slutt ble Marcus Berg innkalt til dopingtest, men den svenske spissen gikk imot FIFAs vilje og prioriterte heller TV-intervjuer.

Det falt ikke i god jord hos FIFAs observatør som valgte å anmelde Berg til tross for at han avleverte en dopingprøve senere på kvelden.

Sveriges landslagssjef Lasse Richt spiller ned alvorlighetsgraden overfor Fotbollskanalen.

– Marcus skulle gjøre flash-intervjuer (intervjuer med TV og radio umiddelbart etter kamp), og normalt gjør man disse før man går i dopingrommet. Man ville ha ham med til noen flere intervjuer, men som kom dopingkontrolløren som sa hun ikke hadde godkjent det, og da ble det litt munnhuggeri.

Dopingkontrolløren varslet svenskene om at hun kom til å melde inn hendelsen. Da skal Richt ha svart at han kom til å anmelde henne. Det bekrefter Richt til Fotbollskanalen.

– Ja, men sånn ble det. Jeg var irritert. Jeg visste at jeg hadde rett og hun visste at hun hadde rett, og når ingen gir seg så blir det sånn.

– Det endte med at hun skrev sin versjon og vi skrev vår versjon, sier Richt.

Det er ennå ikke klart hva en eventuell straff kan bli, men hovedpersonen selv tar uansett det hele med knusende ro.

– Det var en viktigper der på dopingen. Det ble egentlig en misforståelse. Hva som skjer, vet jeg ikke, men det er en latterlig sak, så vi får se, sier Berg om hendelsen.