DRAR: Radja Nainggolan er klar for Inter. Det skaper reaksjoner blant Roma-fansen.
DRAR: Radja Nainggolan er klar for Inter. Det skaper reaksjoner blant Roma-fansen. Foto: Tiziana Fabi

Belgisk stjernespiller selges til ligarival

Radja Nainggolan (30) forlater Roma til fordel for Inter. – Som å pisse i buksen for å holde seg varm, sier Roma-supporter om salget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den belgiske stjernespilleren Radja Nainggolan har signert for Inter. Det bekrefter klubben på Twitter tirsdag.

– Velkommen til Milano, skriver Inter på sine nettsider.

Midtbanespilleren kommer fra Roma og har signert en fireårskontrakt med Milano-klubben.

Roma får ifølge rapportene rundt 225 millioner kroner for Nainggolan, i tillegg til spillerne Davide Santon og Nicolò Zaniolo.

Roma henter også argentinske Javier Pastore fra Paris Saint-Germain.

Overgangen har vært en dårlig skjult hemmelig lenge. Nainggolan ankom Milano søndag og ble møtt av jublende tilhengere på flyplassen.

30-åringen ble vraket til VM av Belgias landslagssjef Roberto Martínez, formodentlig av utenomsportslige årsaker.

Den hardttaklende midtbanespilleren har kommet i søkelyset gjentatte ganger for sin utagerende livsstil.

Belgieren har ikke lagt skjul på at han er glad i en fest, og Roma-supporter Thomas Høy tror Nainggolans livsstil er grunnen til salget.

SELFIE: Dette bildet av Nainggolan på vei til den medisinske testen la Inter ut på sin offisielle Twitter-konto mandag kveld.
SELFIE: Dette bildet av Nainggolan på vei til den medisinske testen la Inter ut på sin offisielle Twitter-konto mandag kveld.

– Med en normal livsstil hadde Nainggolan sannsynligvis blitt solgt for flere år siden. Interessen fra større klubber har vært stor, tidvis nesten umulig å motstå, men Nainggolan har trolig innsett selv at ingen andre store klubber ville tillatt festingen hans.

– Det hevdes at Roma og sportsdirektør Monchi satte ned krav om en roligere livsstil da kontrakten ble forlenget forrige sommer, men dette ble ikke fulgt. Særlig på nyttårsaften gikk det hardt for seg, da han var direkte full i en direktesending på Instagram, sier Høy til TV 2.

– Svært omstridt avgjørelse

Høy tror Roma-ledelsen ante tegn på at livsstilen svekket prestasjonene hans.

– Roma har levd greit med adferden hans over lengre tid fordi prestasjonene har vært eksepsjonelt sterke, men denne sesongen begynte man å se tendenser til at han ikke var like skarp som før. Det antas at Roma selger fordi han viser tegn til å miste sin fremste styrke, energinivået, i kombinasjon med at han ikke har gjort nok for å være i best mulig fysisk forfatning. At han fortsatt er Romas klart beste midtbanespiller gjør dette imidlertid til en svært omstridt avgjørelse.

– Hvorfor har Roma gått med på denne byttehandelen?

– Det hele er regnskapsmessig akrobatikk, gjort for at de to klubbene – særlig Inter – skal tilfredsstille Financial Fair Play-kravene de står overfor. Inter var ikke i posisjon til å bruke mer enn 20-25 millioner euro på Nainggolan, men salgssummen ligger på nærmere 40 millioner euro. Mellomlegget dekkes av utskjelte Davide Santon og det unge talentet Nicolò Zaniolo, som begge prises et godt stykke over rimelige markedsverdier.

– På denne måten oppnår Roma en betydelig gevinst på Radja Nainggolan, som var balanseført til rundt 5 millioner euro, mens Inter også får en betydelig gevinst på Santon og Zaniolo. Dette var særlig viktig for Inter, som er nødt til å realisere gevinst innen utgangen av juni. Dette er selvfølgelig bare en midlertidig løsning på de to klubbenes utfordringer. Avtalestrukturen kan sammenlignes med å pisse i buksen for å holde varmen.

Pastore inn

Som et plaster på såret for Roma-fansen ble ikke Nainggolan-overgangen annonsert før Javier Pastore var klar for hovedstadsklubben. Argentineren kommer fra Paris Saint-Germain og vil koste i underkant av 200 millioner kroner.

Tidligere har Roma også hentet stortalentet Justin Kluivert fra Ajax.

– Hva betyr dette for Roma?

FRA PSG: Javier Pastore er klar for Roma.
FRA PSG: Javier Pastore er klar for Roma.

– Helt umiddelbart betyr det at Javier Pastore kommer fra PSG, uten at de på noen måte kan betraktes som like spillertyper. Det virker også som om trener Eusebio Di Francesco har ønsket mer kreative spillertyper i midtbaneleddet, som ellers kun består av hardtarbeidende slitere. Salget åpner også for at Roma kan forsterke andre lagdeler.

– Noen er rasende

Blant Roma-fansen er meningene delte om salget.

– Stemningen er delt, konfronterende og aggressiv. Noen kjøper forklaringene som er lekket til mediene og kritiserer Nainggolan for livsstilen. Andre er rasende for at Nainggolan, som har vært en lojal soldat, blir presset ut av klubben. Overgangen har også skapt debatt om hvorvidt Monchi bør fortsette i jobben, til tross for at han kom til Roma med en uhyre sterk CV. Spanjolen er nå under sterkt press om å levere et perfekt overgangsvindu.

Høy er imidlertid alt annet enn fornøyd med å miste lagets største stjerne til en Serie A-rival.

– Personlig er jeg sterk motstander av salget, helt enkelt fordi prisen ikke står i stil til verdien han tilfører laget. Det fremstår i mine øyne som åpenbart at Monchi må gjøre noe usedvanlig genialt for at Roma ikke skal svekkes av dette.​