GODE SJANSER: Danmark og Åge Hareide har gode kort på hånden før siste gruppespillkamp.
GODE SJANSER: Danmark og Åge Hareide har gode kort på hånden før siste gruppespillkamp. Foto: Dylan Martinez

«Hvem ringer franskmennene og avtaler uavgjort?»

Uavgjort mot Frankrike vil sende Danmark til åttedelsfinale. Det sender tankene til EM 2004 og 2-2-kampen mot Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Før den avsluttende gruppespillkampen mellom Danmark og Frankrike tirsdag, er det allerede klart at franskmennene er videre.

Danmark trenger på sin side kun uavgjort for å sikre avansement, på bekostning av Australia.

Dagen før dagen spør Berlingske Tidende spøkefullt: «Hvem ringer franskmennene og avtaler uavgjort?»

Den danske avisen drar paralleller til den avgjørende gruppespillkampen mot Sverige i EM 2004 for fjorten år siden.

Kampen endte 2-2, det eneste scenarioet som kunne sende begge videre og Italia ut av EM. Italia raste mot resultatet og mente det var avtalt spill.

Denne gang er det Australia som kan bli skadelidende.

– Ha-ha, gjorde vi det mot Sverige, spør Danmarks norske landslagssjef Åge Hareide da den danske avisen spør ham om man kan lage enda en «avtale».

– Det mener italienerne. Jo, det kan vi godt. Hvis vi ser på siste kamp i EM i gruppen sist gang, så spilte Frankrike 0-0. De byttet ut alle med gult kort. Vi kan jo håpe på det. og så kan vi håpe på at Christian kan snakke med keeperen, sier Hareide med et stort smil.

Danmarks største stjerne Christian Eriksen spiller til daglig i Tottenham med Frankrikes målvakt og kaptein Hugo Lloris.

– Hvem ringer til franskmennene og avtaler uavgjort?

– Jeg er skikkelig dårlig på fransk. Jeg sliter fortsatt med tysk. Så det vet jeg ikke. Nei, vi krysser fingrene for at vi får et godt resultat, sier Thomas Delaney som nylig ble klar for Borussia Dortmund.

Danmarks kaptein Simon Kjær innrømmer overfor Ekstrabladet at tanken om at uavgjort holder, ligger i bakhodet på de danske spillerne.

– Jeg har aldri noensinne gått på banen for å spille for uavgjort. Det vil aldri være den riktige inngangen til en fotballkamp. Men når vi kommer lenger inn i kampen, kan uavgjort bli en faktor som begge to kan leve med, sier Sevilla-spilleren.

Den franske landslagssjefen Didier Deschamps har allerede varslet at han vil spare spillere til den siste kampen. Men han bedyrer at han går for å vinne kampen.

– Jeg vil aldri si at «hvis vi blir nummer to, så kan vi møte den og den.» Jeg tror ikke på det der. Vi spiller for å få førsteplassen, og så får vi se hvem vi møter, sier Deschamps til Ekstrabladet.