Sarpsborg-keeperen får stryk: – En keeper uten armer

Tromsø snudde oppgjøret mot Sarpsborg og sikret seieren etter svakt spill av Aslak Falch.

Sarpsborg 08-Tromsø 2-3

Se målene i Sportsnyhetene over!

Tromsø havnet under to ganger mot Sarpsborg, men dro likevel hjem med 3-2-seier. To minutter før slutt avgjorde Robert Taylor etter et dribleshow.

Finnen banket inn vinnermålet etter en strålende prestasjon. Midtbanemannen fikk ballen, skrudde opp farten og tok seg lekent forbi tre Sarpsborg-spillere. Til slutt satte han inn 3-2 mellom vertenes målvakt Aslak Falch og stolpen.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen stiller spørsmål ved Sarpsborg-keeper Aslak Falchs inngripen både på det første og siste målet til Tromsø.

– Det er en keeper uten armer i denne kampen. Det er igjen en avslutning som går inn i det hjørnet som er keeperens. Disse avslutningene skal ikke gå inn, sa Mathisen i FotballXtra.

Tromsø utlignet til 2-2 fem minutter tidligere. Da fikk Jostein Gundersen stå merkelig alene da han bredsidet inn utligningen etter et hjørnesparket fra Morten Gamst Pedersen.

Før det så Sarpsborg ut til å ha los på sin tredje strake hjemmeseier i Eliteserien, men laget måtte se alt glippe i sluttminuttene. Tromsøs seier var svært kruttsterk. Det er sjelden at et bortelag reiser fra Sarpsborg med tre poeng. Før søndagens kamp hadde østfoldingene kun tapt én av sine 18 siste på eget gress.

Veggspill

I det 67. minutt dunket kaptein Joachim Thomassen inn 2-1 for hjemmelaget. Han la ballen lavt i nettet forbi TIL-målvakt Gudmund Kongshavn. Scoringen kom etter pent veggspill. Da struttet Sarpsborg som en vinner en liten stund, men ble på tampen brutalt felt for svakt forsvarsspill.

Mikkel Agger ga sarpingene 1-0 før ti minutter var spilt i solskinnet. Han satte ballen i nettet i kjølvannet av en frisparksituasjon.

Tromsø var ikke helt på hugget i første omgang. Gjestene kom til sin eneste sjanse etter en forferdelig pasning fra Joonas Tamm. Taylor skjøt rett på Falch og det ble ingen scoring ut av det.

Gikk forbi

Men rett etter sidebytte skulle Tromsø lykkes. Lasse Nilsen avsluttet fra skrått hold da ballen snek seg forbi Sarpsborgs sisteskanse. Keeperspillet var ikke akkurat overbevisende.

TIL hadde et initiativ i kampen etter 1-1. De klarte å holde Geir Bakkes lag unna målsjanser, men så smalt det da Thomassen ble spilt gjennom etter et vakkert angrep. Sarpsborg-fansen jublet og trodde dette gikk veien.

Slik ble det ikke. TIL slo hardt tilbake mot slutten og sikret sin andre borteseier i år. Med seieren tok de seg også forbi Sarpsborg på tabellen. Klubben står med 23 poeng mot østfoldingenes 22.