FORSVANT: Grotten i Chiang Rai-provinsen i Thailand ligger i detet frodige fjellområdet nord i landet.
FORSVANT: Grotten i Chiang Rai-provinsen i Thailand ligger i detet frodige fjellområdet nord i landet. Foto: Google Street View

Elleve barn savnet i turistgrotte i Thailand

Et fotballag og deres trener fryktes fanget av store vannmasser i en turistgrotte nord i Thailand.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Letemannskaper leter søndag etter elleve unge gutter og treneren som ble overrasket av et voldsomt regnvær i helgen lørdag ettermiddag.

Ifølge nyhetsbyrået AP letes det søndag med dykkere inne i en grotte i Chiang Rai-provinsen.

På utsiden av grotten står fotballguttenes sykler og ryggsekker. Guttene er mellom 11 og 15 år gamle.

Thailandske medier melder at den savnede gruppen trolig befant seg inne i Tham Luang Nang Non-grotten da regnværet sendte store vannmasser inn grotteåpningen og oversvømte den.

Grotten er 6-8 kilometer lang og blir i løpet av regntiden ofte oversvømmet med vann som står fem meter opp fra grottegulvet, ifølge AP. Regntiden strekker seg fra juni til oktober.

Søkeoperasjonen startet rundt midnatt lørdag kveld, etter at politiet mottok en savnetmelding fra en mor som sa at sønnen ikke hadde kommet hjem fra fotballtrening lørdag, ifølge kringkasteren Thai PBS.

Kvinnen snakket sist med sønnen sin lørdag ettermiddag da han skal ha sagt til henne at fotballaget var på vei for å besøke grotten i Tham Luang-Khun Nam Nang Non Forest Park, skriver AP.

Bilder i Thailandske medier viser letemannskaper ved inngangen til grotten, og det som fremstår som pårørende som venter på svar.

Ifølge Thai PBS jobber myndighetene på bakgrunn av en teori om at den savnede gruppen fremdeles er i live, men fanget innerst i grotten bak vannmassene.

Både politifolk, militæret, redingstjenesten og utenlandske frivillige grottedykkere er satt inn i søket. Ifølge ThaiPBS står søket søndag i stampe på grunn av manglende utstyr.