«Rega» tok sin første Start-seier: – Det er en ny konge i byen

Kjetil Rekdal og Start sikret seg tre svært viktige poeng.

Start-Kristiansund 2-0

Se målene i Sportsnyhetene over!

På andre forsøk tok Kjetil Rekdal sin første eliteserieseier som Start-trener etter at KBK ble slått 2-0 hjemme. Laget har nå kun to poeng opp til trygg grunn.

Rekdal debuterte med 1-1 mot Strømsgodset, men allerede i det andre forsøket ble det tre poeng i serien for den ferske Start-treneren.

Sørlendingene har slitt tungt denne sesongen, men har med seieren mot KBK sju poeng på de fire siste kampene.

Lagets 11 poeng holder til 15.-plass, men det er kun to poeng opp til Lillestrøm på trygg grunn etter at Arne Erlandsens lag spilte 2-2 borte mot Haugesund.

– «Rega» har kommet til byen

Kun poenget foran Start ligger Stabæk på kvalifiseringsplass, og mye av æren for at sørlendingene nå er à poeng med laget fra Fornebu, skal Kevin Kabran og Mathias Bringaker ha.

– «Rega» har kommet til byen. Det er en ny konge i byen, og han heter Kjetil Rekdal. Han byttet nettopp inn Mathias Bringaker. Coaching i verdensklasse? Ja, selvfølgelig, for det var Bringaker som doblet ledelsen for de gule, sa Jesper Mathisen i FotballXtra-studio da Start gikk opp i 2-0-ledelse.

Nå er Start á poeng med Stabæk som ligger på kvalikplassen.

– Det er lettelse for Start. De ligger fortsatt nest sist, men de har fått los på lagene foran seg. Det blir ekstremt viktig med det kampprogrammet som venter, sier Mathisen.

Nydelig forarbeid

Kabran scoret kampens første mål etter 61 minutter etter nydelig forarbeid av Henrik Robstad.

Robstad sendte Kabran gjennom med en lekker chip, og sistnevnte gjorde ingen feil da han la ballen over på høyrefoten før han satte den bak KBK-keeper Sean McDermott.

Gjestene var svært nære å utligne etter 71 minutter da Damion Lowe var uheldig og sendte ballen mot eget nett etter et innlegg. Jonas Deumeland var imidlertid parat, og den tyske burvokteren avverget.

Sigurdarson kunne punktert

Aron Sigurdarson hadde en gyllen mulighet til å punktere kampen etter 81 minutter da han fikk ballen på straffefeltet, men islendingens avslutningsforsøk snek seg utenfor stolpen til McDermott.

Bommen hadde imidlertid bare akademisk betydning da Start økte til 2-0 kun to minutter før slutt

Mathias Bringaker fikk ballen ute til høyre, ladet skuddfoten og sendte ballen i nettmaskene bak en utspilt McDermott.

Dermed er det optimisme i leiren til sørlendingene, mens Kristiansund ligger på niendeplass med 19 poeng.