– Den blåser over keeper så ørevoksen spretter ut

Alexander Stølås noterte seg for et kremmerhus av en scoring og feiret med to saltoer da Haugesund spilte 2-2 hjemme mot Lillestrøm i Eliteserien søndag.

Haugesund-Lillestrøm 2-2

Se målene i Sportsnyhetene over!

Vertene gikk mot hjemmetap da Stølås fikk ballen skrått ute til venstre etter et innlegg fra høyre. 29-åringen ladet kanonen og dundret ballen knallhardt i mål bak en sjanseløs Marko Maric i LSK-buret.

Venstrebackens feiring sto i stil med klassescoringen da han dro fram baklengs salto både én og to ganger i de påfølgende sekundene.

– Den blåser over hodet på Lillestrøm-keeperen så ørevoksen spretter ut. Dette er en scoring som vil bli husket, sier Ivar Hoff i FotballXtra-studio.

– Det er et fantastisk skudd, men er det ikke mulig for keeper å ta den? Den kommer der keeper står, han må ikke slenge seg, sier Jesper Mathisen.

– Det har du rett i, men når du drar til på direkten på en volley der, og den går i 120 kilometer i timen og blåser inn, da vil jeg honorere den prestasjonen, sier Hoff.

Lehne Olsen-dobbel

LSKs Thomas Lehne Olsen så lenge ut til å bli tungen på vektskålen. Spissen satte først inn 1-0 etter 28 minutter da han fikk ballen av Erling Knudtzon og headet den i nettmaskene, men vertene slo tilbake like før pause da David Akintola utlignet etter innlegg fra nettopp Stølås.

Lillestrøms spydspiss var ikke ferdig for dagen, og etter 51 minutter raget han høyest på et frispark og headet inn 2-1 med sin femte Eliteserie-scoring denne sesongen.

– Det er første kamp etter en ferie, så jeg håper jeg har gjort noe riktig i ferien. Så håper jeg at jeg kan fortsette å bidra til at Lillestrøm scorer mål, sa Lehne Olsen etter kampen.

I bunnen

FKH hadde flere kjempemuligheter til å utligne like etter 2-1-scoringen, men det måtte et kanontreff fra Stølås til for å sikre ett poeng.

Resultatet gjør at Haugesund har 25 poeng på tredjeplass, mens Lillestrøm har 13 poeng på 13.-plass.

Det er kun to poeng ned til Start på nedrykksplass for Arne Erlandsens lag.

(©NTB)