Eliteserie-toppscoreren hylles: – En dyrisk og notorisk målscorer

Marcus Pedersen scoret sitt ellevte mål for sesongen da Godset banket Ranheim.

Strømsgodset-Ranheim 3-0

Se målene i Sportsnyhetene over!

Det er for tidlig å friskmelde Strømsgodset, men med 3-0-seieren mot Ranheim fortsetter oppturen etter at Bjørn Petter Ingebretsen kom tilbake som trener.

Smilene er tilbake på Marienlyst stadion. Særlig det offensive samspillet gleder både spillere og tilskuerne etter en trang sesonginnledning. Tor Ole Skullerud trakk seg som Godset-trener i starten av juni.

Flere av spillerne har innrømmet at de savnet friere tøyler offensivt. Ingebretsen på sin side har vært veldig opptatt av at SIF skal være mer fremoverrettet. «BP» har hatt flere individuelle samtaler med spillerne etter at han ble vikarmanager.

En kunne se både lettelsen og gleden i Ingebretsens ansikt der han koste seg på sidelinjen mot slutten av kampen.

Søndagens 3-0-seier mot overraskelseslaget Ranheim fortsatte den gode trenden for Strømsgodset. Nylig slo SIF ut trønderne i cupen.

– Dyrisk og notorisk målscorer

Marcus Pedersen befestet sin rolle som toppscorer i Eliteserien ta han iskaldt satte inn 1-0 fra 17-18 meter etter ni minutter. Ranheim så ut til å ha god kontroll da forsvarer Christian Eggen Rismark skulle bygge opp et angrep bakfra, men han gikk seg fast i en våken Bassel Jradi.

Og plutselig kunne en umarkert Pedersen skyte inn scoring nummer elleve for sesongen.

– Når du har scoret nesten like mange mål som antall kamper du har spilt, da er du en god spiss. Nå har han kommet i trygge hender. Han har trygghet rundt seg i Strømsgodset og han har blomstret der før. Det har ikke vært en innertier for alle de andre lagene han har spilt for, men Strømsgodset passer ham, sier Ivar Hoff i FotballXtra-studio.

– Han er den dyriske og notoriske målscoreren. Det er slike kvaliteter som det er litt vanskelig å trene på til daglig. Du må bare ha det rovdyret i deg, istemmer Marius Skjelbæk.

– Aktuell for utenlandske klubber

Jesper Mathisen tror hver eneste scoring er med på å bringe Pedersen litt nærmere et nytt proffeventyr.

– En kjempesesong av Markus Pedersen til nå, og han er en av spillerne i Eliteserien, og da spesielt fra Strømsgodset, som vil være aktuell for utenlandske klubber. Han har kommet til et punkt i karrièren hvor det nærmer seg hans siste mulighet til å få en virkelig god kontrakt ut. For hvert mål han scorer før overgangsvinduet åpner økter sjansen for at han blir solgt og kan tjene seg noen grunker, sier TV 2-eksperten.

Ranheims Michael Karlsen skjøt i tverrliggeren etter 39 minutter, men det var ikke trøndernes dag i varmen. For bare minutter senere kunne Jradi legge på til 2-0 fra kort hold etter glimrende SIF-samspill på venstrekanten. Jonathan Parr og Eirik Ulland Andersen spilte seg gjennom før Jradi scoret sitt første mål for sesongen.

Selges?

Det kan ha vært Jradis siste mål for Godset. Han er sterkt ønsket av klubber i utlandet i sommervinduet. Playmakeren skjøt i stolpen etter at timen var spilt og viste flere reprise av de fine taktene fra i fjor høst.

Kampen ble punktert da Ulland Andersen curlet inn 3-0 oppe i hjørnet fire minutter etter Jradis stolpetreff.

Med seieren har Strømsgodset fem poeng ned til Stabæk på kvalifiseringsplassen. Sensasjonslaget Ranheim henger fortsatt med i toppen. Fem poeng skiller opp til ledende Brann (spiller mandag). Og selv med tapet i Drammen, er Ranheim hele ti poeng foran SIF, som før sesongen var spådd å kjempe i toppen.

(©NTB/TV 2)