Knusende Falcao-seier i stjerneduellen – Lewandowskis Polen på hodet ut av VM

Falcao scoret sitt første VM-mål da Colombia knuste Polen, og sendte dem ut av verdensmesterskapet som slakt.

Polen – Colombia 0-3 (0-1)

De to superspissene, Radamel Falcao og Robert Lewandowski, ledet hvert sitt land i kampen ingen kunne tape.

Den duellen vant «El Tigre» overlegent. Colombia-kapteinen satte inn sitt første VM-mål da Colombia sendte Polen på hodet ut av turneringen.

– Falcao er et symbol på Colombiansk fotball, og målet hans var en av de største gledene i dag, sa Colombia-trener Jose Pekerman.

Se alle målene øverst

– Det var en veldig fortjent seier. Det var tamt fra Polen. De hadde ikke så mye å spille på, og Lewandowski fikk vanskelige arbeidsforhold, sa Carl-Erik Torp i NRK-studio etter kampen.

– Vi tapte mot et bedre lag, og det må vi akseptere. Kampen var jevn helt til vi slapp inn det første målet. Da måtte vi legge om til et mer offensivt system. Jeg synes spillerne våre ga sitt beste helt til det gikk mot slutten av kampen, sa Polens trener, Adam Nawalka etter kampen.

Colombia-sjefen var selvsagt fornøyd med sine spillere.

– Vi hadde presset på oss, men vi taklet det. Vi spilte en strålende kamp og viste kreativ fotball. Vi spilte som et lag, og nå har vi satt oss i en god posisjon, sa Pekerman etter kampen.

Falcaos første
Etter en sjansefattig omgang stanget Yerry Mina Colombia i ledelsen fem minutter før pause. Etter hvilen måtte Polen angripe, og ble straffet brutalt på kontringer.

​Etter 70 minutter ble Colombias kaptein spilt fri med en strålende pasning. Falcaos løp var like pent, og med utsiden av foten plasserte han ballen i hjørnet. Da slapp kapteinen jubelen løs sammen med lagkameratene. Det var et følelsesladet øyeblikk for Falcao, som mistet forrige VM med skade.

Fem minutter senere var Colombia igjen på farten med en kontring. Denne gangen var det Juan Cuadrado som brukte farten sin, og alene med keeper punkterte han kampen.

– De kontrer Polen i senk!, utbrøt NRKs kommentator.

Etter seieren kan Colombia avansere dersom de slår Japan i siste kamp. Polen står med null poeng, og er sjanseløse på avansement.

Høyt tempo
Etter tap i første kamp, var det to revansjelystne lag som møttes. To lag som ville mye. I starten av kampen kanskje litt for mye.

– Det gjøres en del enkle feil. Men det har nok noe med det høye tempoet å gjøre, sa Drillo etter den fartsfylte åpningen.

Ut på båre
Tross fart og vilje smalt det ikke skikkelig foran noen av målene den første halvtimen. En smell fikk dog Colombias Abel Aguilar. Midtbanespilleren forlot banen på båre, og ble erstattet av Andrés Uribe.

Silkemykt fra James
Fra sidelinjen fikk Aguilar se lagkameratene ta et grep om kampen. Og etter 39 minutter markerte Colombias superstjerne, James Rodríguez, seg for første gang. Midtbaneeleganten fikk ballen på høyresiden etter fine kombinasjoner. Colombias nummer ti kikket opp, og svingte inn et strålende innlegg. I enden av det sto den svære Barcelona-stopperen Yerry Mina, og stanget inn ledermålet.

– For et deilig touch. Det er silkemykt fra James. Kvaliteten og presisjonen er helt nydelig, sa Carl-Erik Torp etter målet.

Colombia scoret på omgangens eneste store sjanse, og tok med seg ledelsen til pause etter en omgang preget av tøffe dueller.

– Colombia leder fortjent. Det var tøft og tett, men Polen er så langt ikke gode nok til å slå Colombia, sa Drillo etter den første omgangen.

Begge lagene tapte forrige kamp, og ville være ute av mesterskapet med tap. Dermed var det alt eller ingenting for Polen i den andre omgangen.

Mens Colombias superstjerner leverte, var Polens hærfører anonym i den første omgangen. Det tok 58 minutter før Robert Lewandowski fikk muligheten. Kapteinen tok ned en lang ball på strålende vis, før han fikk avsluttet fra kloss hold. Men David Ospina kom ut og gjorde en god redning.

Kontret Polen i senk
​Etter 70 minutter var det en annen superspiss som stjal showet. Radamel Falcao ble spilt strålende fri i feltet, og trillet inn sitt første VM-mål noensinne med en lekker utside-avslutning.

Colombia stoppet ikke der. Etter 75 minutter var det Juan Cuadrado sin tur til å komme alene med keeper. Også han var sikker i sin sak, og trillet inn 3-0 bak en sjanseløs Polen-keeper.

Polen maktet ikke å legge press på Colombia etter målene. Dermed står Polen uten poeng, og er ute av verdensmesterskapet før siste kamp mot Senegal.

Colombia avanserer til sluttspillet dersom de slår Japan.

Slik startet lagene:

Polen: Szczesny – Piszczek, Bednarek, Pazdan – Bereszynski, Goralski, Krychowiak, Rybus – Zielinski, Lewandowski, Kownacki

Colombia: Ospina – Mojica, Mina, Sánchez, Arìas – Barrios, Aguilar – Rodríguez, Quintero, Cuadrado – Falcao