Sykkelprofil måtte bryte NM: – Plutselig får jeg et lite illebefinnende

Det ble dramatisk for Sven Erik Bystrøm (26) under NM-fellesstarten i Sandefjord. Nå ser det mørkt ut for Tour de France.

Rittet ble vunnet av hans lagkamerat i UAE Team Emirates Vegard Stake Laengen.

Og Bystrøm satt lenge i gruppen sammen med Asker-gutten, men så forsvant han plutselig ut av fellesstarten.

– På slutten er jeg foran der med Stake og han kommer avgårde i tet, også sitter jeg bak. Det går egentlig greit, men jeg kjente på det fra starten av at det gikk tungt og plutselig får jeg et lite illebefinnende med at pulsen går 10-15 slag opp, som den ikke skal gjøre, fortalte Rogalendingen til TV 2 etter at han hadde brutt rittet.

– Jeg prøvde å roe ned, men pulsen ville ikke ned og da måtte jeg egentlig bare stoppe helt opp for at den skulle gå ned.

– Selvfølgelig er det litt ekkelt
26-åringen som fulgte Alexander Kristoff fra Katusha til UAE Team Emirates før denne sesongen, er ikke sikker på årsaken til dagens ubehag.

– Det er vanskelig å si, men det kan ha med magnesiummangel og litt sånn i kroppen, det er i alle fall det det har vært før når jeg har hatt det problemet.

NORSK MESTER: Vegard Stake Laenge utmanøvrerte samtlige på dagens NM-fellestart. Foto: TV 2
NORSK MESTER: Vegard Stake Laenge utmanøvrerte samtlige på dagens NM-fellestart. Foto: TV 2

Og selv om Bystrøm har kjent det på kroppen før, legger han ikke skjul på at det er ubehagelig.

Selvfølgelig er det litt ekkelt, men jeg har hat det ved et par anledninger før. Man må bare roe helt ned, pusher du hardt igjennom kan det sikkert være litt uheldig, men jeg vet hvordan jeg skal håndtere det.

– Det ser mørkt ut nå
Sven Erik Bystrøm har hatt et mål om å kjøre seg inn i troppen til Tour de France for UAE Team Emirates, og skulle overbevise laget om at han var plassen verdig i årets utgave av Criterium du Dauphiné.

Men også der slet han med en kropp som ikke spilte på lag, men det er ikke det samme skal vi tro

– Nei dette har jeg slitt med i en del år, men det har bare skjedd to ganger før. Nå blir det alltid noen nytt, så det er ikke veldig heldig foran et Tour de France-uttak.

For Bystrøm ser det ikke lyst på det å få delta i Tour de France.

– Det ser i alle fall mørkt ut nå, hvertfall slik jeg føler det selv og. Jeg føler meg ikke helt klar. Samtidig er det litt spesielt, for jeg følte meg dårlig i Dauphine også bra på trening i forrige uke. Også følte jeg meg dårlig i dag igjen. Det går litt opp og ned.