Mané-mål holdt ikke da Japan slo tilbake to ganger

Sadio Mané og Senegal tok føringen to ganger, men Keisuke Honda kom fra benken og sikret poeng for Japan.

Mané-mål holdt ikke da Japan slo tilbake to ganger

Sadio Mané og Senegal tok føringen to ganger, men Keisuke Honda kom fra benken og sikret poeng for Japan.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Japan – Senegal 2-2 (1-1)

Senegal tok ledelsen to ganger, men begge gangene slo Japan tilbake.

Se sammendrag øverst

– Japan var best i denne kampen. Det var morsomt å se dem spille. De har mange fine spillere og fin måte å spille på. De kontrollerte kampen i store perioder, sa NRKs Carl-Erik Torp etter kampen.

– Det var en tøff kamp, og det visste vi at det kom til å bli. Senegal er et vanskelig lag å slå. Men vi var rolige da vi kom under, og det er positivt at vi klarte å komme tilbake to ganger, sa Japan-treneren etter kampen.

Men det var Senegal som kom best igang, da Sadio Mané satte inn ledelsen på heldig vis. Japans keeper bokset et skudd rett i beina på Mané.

Japans Inui svarte med en perle, før 19 år gamle Wagué banket inn sitt første landslagsmål og sendte Senegal tilbake i ledelsen. Wagué ble også tidenes yngste afrikaner til å score i VM.

Men Japan giret opp, og satte inn Honda i jakten på utligning. 32-åringen dukket opp i feltet og plasserte ballen i mål til 2-2 tolv minutter før slutt.

– Vi fikk føle farten og kraften deres fra første sekund. Men vi presset godt og lot dem ikke spille sitt spill. Vi spilte oss inn i kampen. Mot slutten brukte vi ballen bedre, og vi gikk for seieren, sa Japans trener etter kampen.

Dermed endte det med ett poeng hver, noe begge lag kan være greit fornøyd med. Fire poeng etter to kamper er status for de to lagene. Det betyr at begge lag klarer seg med uavgjort i sin siste gruppespillkamp.

– Vi var ikke gode i dag. Japan var det beste laget, det må jeg innrømme. Men likevel scorer vi to mål, og de to målene vi slapp inn irriterer meg. De er gode taktisk, og med en gang vi ga dem rom ble det vanskelig for oss. Men nå må vi bare håpe på det beste mot Colombia, sa Senegal-trener Aliou Cisse etter kampen.

– Det lukter ikke kvartfinale av disse lagene. Det lukter en mannevond exit i åttedelsfinalen, sa Aleksander Schau om de to lagenes defensive prestasjoner.

– Det er ikke til å tro
Japan vant sin første kamp etter at Colombia rotet det til tidlig i kampen. I dag var det Japans tur til å gjøre det vanskelig for seg selv.

Japan-keeper Kawashima bokset et tilsynelatende svakt skudd rett i beina på Sadio Mané inne i femmeteren. Liverpool-stjernen kunne dermed registrerte seg for ett av sine enklere landslagsmål, og sendte Senegal i ledelsen etter elleve minutter.

– Det er nesten ikke til å tro. Han forsøker å slå ballen ut med Mané rett foran seg, sa NRKs kommentator etter målet.

Én sjanse, ett mål
Senegal og Sadio Mané virket fortsatt som det mest farlige laget etter scoringen, men la seg lavere og satset på overganger. Japan hadde mye ball, og etter flere halvgode Senegal-forsøk bestemte Japan seg for å vise hvordan det skal gjøres. Nagatomo tok ned en lang ball og sendte den videre til Inui. Han la lærkula til rette, før han skrudde den vakkert i det lengste hjørnet.

– For et mål han scorer der. De har ikke skapt noen verdens ting, men én god pasning i bakrom og ett godt løp, så er vi plutselig like langt, sa NRKs kommentator.

Etter 39 minutter kunne Senegal tatt tilbake ledelsen. Niang kom fri og fikk avsluttet, men denne gangen var Kawashima på jobb og hindret scoring.

– Ikke noe fyrverkeri
Flere muligheter skapte verken Japan eller Senegal før pause, og dermed gikk lagene i garderoben på stillingen 1-1.

– Dette var ikke et fyrverkeri av en fotballkamp, vi må innrømme det. Men vi har fått to mål, og kampen lever, sa Carl-Erik Torp i NRKs studio i pausen.

Det startet jevnspilt også etter pause. Helten fra Colombia-kampen, Osako, kom til en mulighet etter fem minutter. Han fikk ikke nok kraft i headingen til å skape trøbbel for Senegal-keeperen. Tidligere Bodø/Glimt-spiller Ndiaye fikk også testet skuddfoten i starten av omgangen, men sendte ballen opp på tribunen.

Så tok Japan over kampen. Etter en time spill i Jekaterinburg kunne Osako blitt Japan-helt igjen. Et godt angrep endte med et strøkent innlegg mellom forsvar og keeper. Der skulle Osako bare pirke ballen i nettet, men bommet på ballen.

Like etter var Inui på farten igjen. Nok en gang skrudde han ballen nydelig forbi keeper, men denne gangen sto stolpen i veien.

I førsteomgang scoret Japan mot spillets gang. I den andre tok de over kampen. Da var det selvsagt Senegal som skulle få uttelling.

Et innlegg spratt gjennom feltet, og på bakre stolpe kom 19 år gamle Moussa Wagué stormende. Backen nølte ikke ett sekund, og banket inn sitt første landslagsmål. Dermed var Senegal tilbake i ledelsen.

Det varte ikke lenge. Japan satte inn veteranen Keisuke Honda i jakten på utligning, og det tok bare seks minutter før en giret Honda var på farten. Senegals keeper bommet på en utboksing, og Inui plukket opp ballen på bakre stolpe. Foran mål fant han innbytter Honda, og 86-modellen satte inn utligningen uten problemer.

Flere mål ble det ikke. Dermed står begge lagene med fire poeng etter to kamper, og har gode muligheter til avansement.

Slik startet lagene:

Senegal: N'Diaye – Sabaly, Koulibaly, Sané, Wague – Ndiaye, N'Diaye, Gana – Ismaila, Niang, Mané

Japan: Kawashima – Sakai, Yoshida, Shoji, Nagatomo – Haraguchi, Hasebe, Shibasaki, Inui – Kagawa, Osako

Dommer: Gianluca Rocchi, Italia

Stadion: Sentral Stadion, Jekaterinburg