RØYK: Det er stor røyktuvikling på stedet, og brannen har spredt seg til flere boliger. FOTO: Erik Manshaus / TV 2

Brann i garasjeanlegg spredte seg til flere boliger – etterslukking pågår

Det brant søndag ettermiddag i et garasjeanlegg på Tårnåsen i Oppegård kommune. En bolig ble totalskadd i brannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 15.55 bekrefter politiet at brannen er slukket, og at det nå pågår etterslukking. Ingen beboere er skadet etter brannen, og politiet bistår disse med alternative steder å bo.

Røykutviklingen og spredningsfaren ble av politiet beskrevet som stor da de første meldingene om brannen kom. Brannen spredte seg til to boliger.

– Det er sannsynlig at brannen startet i garasjen, for deretter å spre seg til en hekk. Flammene har som følge av det spredt seg til begge boligene. En enebolig er totalskadd, sier brannsjef Dag Christian Holte i Nordre Follo til Østlandets Blad.

Brannvesenet og politiet måtte gjentatte ganger be skuelystne om å trekke bort fra stedet. Til tross for at brannen nå er slukket er det fortsatt mye røyk på stedet, og denne formaningen gjelder fortsatt.

– Vi trenger arbeidsro på stedet, skrev politiet på Twitter rundt klokken 14.40.

20 minutter etter kom det en ny melding:

– Politiet presiserer igjen. Personer som ikke har noe med brannen å gjøre må trekke bort. Røyken er giftig og farlig å puste inn. Vi trenger plass til å arbeide trygt og sikkert. Ber om at dette respekteres, formaner politiet.

Politiet opplyser at Kornmoveien vil være stengt i en lengre periode i forbindelse med brannen.