SOMMER: Det kan bli fine sommerkvelder neste uke, men det er usikkert hvor lenge det varer.
SOMMER: Det kan bli fine sommerkvelder neste uke, men det er usikkert hvor lenge det varer. Foto: Alexander Klanderud/TV 2

Her blir det varmere enn i Roma og Aten

Sommervarmen gjør et snarlig comeback i Sør-Norge. Men det varer ikke lenge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det grå været som ligger over Vestlandet søndag, er ikke bare sorgen. Det har også med seg varmere luft.

Et høytrykk over Storbritannia beveger seg mot Sør-Norge, og videre utover i uken vil høytrykket gi mye opphold og sol sør for Stad og Dovre.

Kan bli 30 grader

– Denne høytrykksryggen gir godt vær i Sør-Norge fra mandag til onsdag. Det blir sol og stigende temperaturer, sier Vakthavende meteorolog i StormGeo, Stig-Arild Fagerli, til TV 2.

Det blir over 20 grader på Vestlandet, men det er muligheter for lokal morgentåke i kyststrøkene som kan holde temperaturen nede. I indre strøk på Vestlandet blir det rundt 25 grader til uka.

Aller varmest blir det på Sør- og Østlandet.

Slik ser temperaturkartet ut på onsdag. Grafikk: StormGeo.
Slik ser temperaturkartet ut på onsdag. Grafikk: StormGeo.

– Det vil bli over 25 grader flere steder. Temperaturene kan komme opp i 30 grader i indre strøk på Sør- og Øst-landet på onsdag, sier Fagerli.

Søndag kveld viser Storm-varselet for Oslo at det allerede mandag kveld kan bli 28 grader i hovedstaden.

Varselet viser også at det fine været skal vare ut hele kommende uke, og kanskje ut i begynnelsen av neste uke.

For Bergen er det siste varselet at det vil være temperaturer ned i 9 grader på natten, men så varmt som 19 grader på dagen onsdag.

Nord-Norge fortsatt grått

Meteorologene hadde lenge tro på at høytrykket ville dominere hele Norge, og over lang tid, men et lavtrykk i Norskehavet ser ut til å sette en stopper for dette.

Det blir fortsatt grått og kjølig i Nord-Norge og Trøndelag, og fra torsdag ser det ut som det blir grått igjen på Vestlandet også.

Prognosene for helgen er usikre. Vi kan få drømmehelg i sør, men det ser ut til at det gode været kun holder seg i sør og øst, med noe lavere temperaturer.

Middelhavet

Fra mandag er Sør-Norge vel så fint som de fleste feriesteder ved Middelhavet.

I sørøstlige deler av Middelhavet kan det også bli kraftige regnbyger i uken som kommer, spesielt i sørlige deler av Hellas. Temperaturene kommer neppe over 25 grader i Aten. Heller ikke i Roma.

En hetebølge preger fortsatt Spania med over 35 grader flere steder i innlandet, mens langs kysten er det mer behagelige temperaturer mellom 25 og 30 grader.