IRRITERT: Gareth Southgate var misfornøyd med engelsk presse etter Steve Hollands tabbe.
IRRITERT: Gareth Southgate var misfornøyd med engelsk presse etter Steve Hollands tabbe. Foto: Carl Recine

Southgate freste etter assistentens tabbe

Gareth Southgate reagerer på at britiske medier røpet laguttaket før Panama-kampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se England-Panama på TV 2 og Sumo søndag klokken 13.30.

Det var under en åpen treningsøkt torsdag at Englands assistenttrener Steve Holland ble fotografert med det som tilsynelatende var lagoppstillingen, i hånden.

Der kunne man tyde seg frem til at Marcus Rashford virker å starte på bekostning av Raheem Sterling.

Britiske medier kastet seg over tabben og slo den sannsynlige Sterling-vrakingen stort opp på sine forsider.

Det fikk Englands landslagssjef Gareth Southgate til å reagere.

– Det er naturligvis en ulempe for oss hvis vi gir motstanderen vår en mulighet til å se vårt lag.

– Media må bestemme seg for om de vil hjelpe laget eller ikke, sier han ifølge Daily Mail, som var en av avisene som skrev om tabben.

På arket står det også at Ruben Loftus-Cheek vil komme inn for en småskadet Dele Alli.

Kyle Walker har bekreftet at Holland har unnskyldt seg overfor laget etter tabben.

– Han unnskyldte seg og sa det var første gang på 20 år at han hadde tabbet seg, noe vi lo av ettersom dømmingen hans på trening ikke er bra!

– Betyr fint lite for spillerne

Daily Mails Matt Lawton mener Southgate bommer totalt med å hentyde at de engelske journalistene er upatriotiske. Han mener det er latterlig å tro at Panama nå har fått en fordel før søndagens kamp.

– Tanken om at en internasjonal trener baserer sin forberedelse på hva han leser i avisen er rett og slett latterlig, skriver han i sin spalte.

TV 2s fotballekspert Brede Hangeland er enig.

– Landslagssjefen vil alltid være svært opptatt av at laget holdes hemmelig, men etter min mening har dette begrenset betydning. I dette tilfellet er det jo også en assistent som ufrivillig ble avbildet med laget, sier han til TV 2.

– Uansett betyr dette fint lite for spillerne, og det er mer en mediedebatt enn et problem for laget. Strategi, spillestil, dødballvarianter osv., er mye viktigere informasjon enn startellever.

Panama-treneren røpet laget på pressekonferanse

I Panama-leiren er tonen rundt det å avsløre laget en helt annen. Allerede på lørdagens pressekonferanse avslørte nemlig trener Hernán Dario Gómez at han kommer til å starte med de samme elleve spillerne som tapte 0-3 mot Belgia i åpningskampen.

Allikevel håper han at hans lag kan bite fra seg.

– Jeg liker hvordan laget fungerer. De som startet sist er de mest erfarne. Begge lag er gode taktisk og godt strukturerte, og så handler det om at individuelle spillere må skinne. Vi har gode spillere, men vi har ikke den samme erfaringen som de engelske spillerne. Men hvis begge lag spiller organisert, så får vi se hvem som vinner, sa Panama-sjefen.

Den rutinerte VM-sjefen, som allerede har ledet både Colombia og Ecuador i verdens gjeveste landslagsturnering, mener det faktum at Englands lagoppstilling etter alle solemerker er lekket, ikke spiller inn på hans eget lags forberedelser.

– Det gir meg ingen fordel. Jeg mener hver enkelt trener må sørge for at de er 100 prosent klare, uavhengig av motstanderen. Vi ser på video av alle motstandere, uavhengig av hvem som skal spille, sa Panama-sjefen.

Coleman drev gjøn med pressen

Problemstillingen er slett ikke ny. I EM 2016 lot daværende Wales-trener Chris Coleman som om han hadde gått på samme smell som Holland. Arket hans viste seg imidlertid kun å inneholde navn på legender som Pélé, Maradona.

HUMOR: Chris Coleman gjorde narr av pressen med dette laguttaket.
HUMOR: Chris Coleman gjorde narr av pressen med dette laguttaket.