Fastbundet mann funnet i brennende bygg i Sverige

Politiet i Norrköping måtte natt til lørdag redde en mann som var bundet fast inne i et brennende industribygg. Saken etterforskes som drapsforsøk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Han hang med overkroppen ut av et vindu for å kunne puste, men var bundet på et vis, forteller vakthavende befal Torbjörn Lindqvist i politiet.

Det var redningstjenesten som fant mannen i 50-årene da de rykket ut til insutribygget som stod i full brann, klokken kvart på to natt til lørdag.

Politifolk som kom til stedet, fikk mannen løs «ganske omgående», ifølge Lindqvist. Han ble brakt til sykehus med røykskader.

Det er innledet en etterforskning for det angivelige mordforsøket, men politiet kan ikke opplyse om at noen er pågrepet eller mistenkt.

Brannen under kontroll

Meldingen om brannen kom litt etter klokka 1.30. Da ble det hørt rop om hjelp fra bygningen. Mannen i 50-årene var alene i bygningen.

Lørdag morgen er brannen under kontroll, etter omfattende slukningsarbeid. klokken halv tre hadde brannvesenet ni enheter og over 20 brannmenn på stedet. Bygningen, som skal ha blitt påtent flere ulike steder, fikk store skader i brannen. På morgenen drev brannvesenet etterslukking.

Lokalet er omtrent 10.000 kvadratmeter stort, og brannvesenet har arbeidet både utvendig og innvendig for å slukke brannen.

Aftonbladet skriver at det er uklart hva industribygget brukes til. Antakeligvis er det flere lokaler i ett.

Ukjent motiv

Det er ukjent hvilket motiv som ligger bak hendelsen natt til lørdag.

– Vi holder avhør med mannen, men jeg har ingen informasjon om hva som har foregått, sa Lindqvist til det svenske nyhetsbyrået TT, skriver Expressen.

En time tidligere ble det kastet en boks med brannholdig væske gjennom vinduet på en lokal restaurant, som ble tent på. Brannen ble raskt slukket, og politiet ser foreløpig ingen sammenheng mellom de to hendelsene.

(©NTB / TV 2)