Omdiskutert straffesituasjon kan ha kostet Serbia dyrt: – Det er wrestling

Aleksandar Mitrovic fikk tøff behandling mot Sveits. Han kriget inn ett mål, men ble senere snytt for et straffespark som kunne sendt Serbia til sluttspill.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter å ha tapt mot Sveits har Serbia en tøff oppgave med å ta seg videre fra gruppespillet. Det kunne sett annerledes ut dersom Mitrovic hadde fått straffesparket han ville hatt.

– Merkelig av dommer og merkelig av de i bussen. Der er Serbia snytt for straffe, sa TV 2s Jesper Mathisen etter hendelsen.

Mitrovic var tydelig misfornøyd med dommer Felix Brych.

– De lager sandwich av Mitrovic. Det er straffe. Det der er wrestling, sa BBC-ekspert Phil Neville.

Det var spilt 66 minutter, på stillingen 1-1, da Mitrovic ble revet i bakken i duell med to Sveits-forsvarere. Dommeren vinket spillet videre, og på overtid av kampen var det Sveits som fikk vinnermålet.

Se høydepunkter fra kampen øverst

Må slå Brasil
​Dermed er Serbia avhengig av å slå Brasil i neste kamp for å ha håp om avansement. Med straffespark på stillingen 1-1, kunne utfallet blitt et helt annet. Med Serbia-seier ville de vært klare for sluttspillet.

Serbias trener, Mladen Krstajic, ville ikke kommentere hendelsen etter kampen.

– Jeg er en sportslig mann, og har ingen kommentarer til dømmingen, sa treneren etter kampen, ifølge BBC.

Serbia fikk en drømmestart på oppgjøret mot Sveits, da Mitrovic stanget inn ledermålet etter bare fem minutter. Men etter at Sveits snudde kampen, er Serbia avhengig av å slå Brasil.

– Ingen ting er umulig. Det blir vanskelig, men de har noen svakheter, og det skal vi prøve å utnytte, sier Krstajic.

Provoserte med feiring
Etter kampen mellom Serbia og Sveits var det ikke målene som kom i fokus, men feiringene. Sveits-spillerne Xherdan Shaqiri og Granit Xhaka feiret begge med å vise tegn av en fugl, som et tegn for ørnen i det albanske flagget. Begge har albanske røtter, og sendte et stikk i retning Serbia, et land Albania har et trøblete forhold til.

– Vi må holde politikken utenfor fotballen, og fokusere på det vakre spillet som bringer folk sammen, sa Sveits-trener Vladimir Petkovic etter kampen.