TRØTT OG TØRST: Men to år gamle Yanela Denise fra Honduras ble ikke skilt fra sin mor da de tok seg over Rio Grande og inn i USA 12. juni. John Moore/Getty Images/AFP
TRØTT OG TØRST: Men to år gamle Yanela Denise fra Honduras ble ikke skilt fra sin mor da de tok seg over Rio Grande og inn i USA 12. juni. John Moore/Getty Images/AFP

Den lille jenta ble ikke skilt fra moren sin

Bildet av den gråtende jenta på grensen mellom Mexico og USA er blitt et symbol på innvandringskrisen, men jenta ble ikke skilt fra foreldrene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er nettopp praksisen med å skille barn fra foreldre som prøver å ta seg ulovlig over grensen som har opprørt folk både i USA og i resten av verden den siste tiden.

Onsdag ga president Donald Trump etter for presset og signerte et direktiv som skal forhindre at ulovlige innvandrere blir fratatt barna sine.

Sammen med mor

Bildet av ei lita jente som strigråter mens moren ransakes av amerikanske grensevakter har blitt stående som et av de sterkeste symbolene på politikken som har opprørt mange. Også TV 2 har brukt bildet i dekningen av flyktningkrisen i USA.

Men jenta er ikke et av de flere tusen barna som er blitt skilt fra foreldrene, skriver BBC.

Den britiske kringkasteren viser til en rekke kilder og har snakket med den prisbelønte fotografen som tok bildet, John Moore.

Søker asyl

Moore tok bildet 12. juni i McAllen i Texas. Fotografen forteller til BBC at moren ammet jenta etter at de hadde krysset grenseelven Rio Grande på en flåte. De ble anholdt av grensevakter, og Moore sier at de ble ført bort sammen.

De to er fra Honduras. Jentas far, Denis Valera, sier til Daily Mail at kona Sandra Sanchez og datteren Yanela Denise (2) ikke ble adskilt da de tok seg inn i USA og at de har det bra.

Valera sier at Sanchez tok med seg datteren og forlot byen Puerto Cortes i Honduras 3. juni uten å si fra til ham eller parets tre øvrige barn. De er nå sammen i byen McAllen mens Sanchez søker asyl.

Nyhetsbyrået Reuters får historien bekreftet av myndighetene i Honduras.

Trøtt og tørst

Carlos Ruiz, grensevakten som stoppet Sanchez og datteren, forteller at moren ble bedt om å sette fra seg datteren så kvinnen kunne bli ransaket.

– Barnet begynte å gråte med en gang moren satte henne ned. Jeg gikk selv bort til moren og spurte: «Er du OK? Er barnet OK?» Og hun svarte: «Ja. Hun er trøtt og tørst. Klokka er 23».

Sarah Sanders, president Trumps talsperson, anklager demokrater og media for å ha brukt bildet til å fremme sin agenda.

Det velrennomerte magasinet Time brukte bildet av Yanela Denise på sin forside. I en montasje står Donald Trump og ser ned på henne. Teksten på forsiden er «Welcome to America».