Slik forklarer Neymar tårene

Følelsene tok overhånd etter seieren mot Costa Rica.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Først forsøkte han å filme seg til straffe, men ble avslørt av VAR.

Så scoret han Brasils andre overtidsmål, før følelsene tok overhånd og han tok til tårene etter sliteseieren mot Costa Rica.

Selvsagt skulle alt handle om Neymar. Og kanskje er det ikke så rart at han felte noen tårer.

– Det er et ganske bra bilde på hvilken byrde han har båret på skuldrene sine og det ansvaret han føler, sier SVT-ekspert Johanna Frändén.

Også i NRK-studio ble Neymar tårene et hett tema.

– Han er et følsomt menneske. Alle mener det er mye press på ham, sier Mikkel «Mix» Diskerud.

– Det presset han har hatt på seg og frustrasjonen han opplevde under kampen slapp taket der, med den lettelsen han opplever når han scorer og de vinner, mener NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

– Helt kolossalt

Med skadehistorien, det enorme presset og frustrasjonen under kamp, mener Aleksander Schau at noen tårer rett og slett er på sin plass.

– Det er veldig greit. Folk som sier man ikke skal grine av fotball er egentlig ikke glad i fotball. Da må de holde opp. Da har du ikke opplevd nok i ditt fotballiv. Dette er helt kolossalt og betyr så mye. Neymar er for Brasil det Messi er for Argentina, til en viss grad, selv om Brasil har en haug med andre stjerner. Tenk deg den lettelsen da. Han har vært ute så lenge, kommer tilbake og scorer i VM, sier NRK-eksperten.

Forklarer tårene

Noen timer etter kampslutt la Neymar ut et bilde på Instagram, samtidig som han forklarte tårene.

– Ikke alle vet hva jeg har gått gjennom for å være her. Jeg gråt av lykke, av å overvinne motgangen og av lysten til å vinne, skriver Neymar.

– Ting var aldri enkle i livet mitt, så hvorfor skal de være det nå? spør han.

Han hyllet også lagkameratene.

– Drømmen - nei, målet - lever fortsatt. Gratulerer med forestillingen, gutter. Dere er f*** så fantastisk, slår Neymar fast.

– Han er bare et menneske

Brasil-trener Tite mener det er et umenneskelig press på hans spillere.

– Det er et vanvittig stort press på dette laget og dets spillere. Tar vi Neymar så leverer han bare individuelt om hele gruppen gjør det bra. Man kan ikke legge hele børen på hans skuldre. Han går nå gjennom en prosess for å komme i god form, sier Brasil-treneren ifølge Sydsvenskan.

Neymar kom nylig tilbake etter å ha vært ute i tre måneder med et metatarsal-brudd.

– Han er bare et menneske, han trenger tid for å nå sitt toppnivå. Kommer han til å nå dit? Selvsagt. Dere kommer til å få se, spår Tite.

Han får støtte av Philippe Coutinho.

– Vi vet han har hat en tøff skade og vært gjennom en vanskelig periode, men han er en sann kjempe. Alle er glade på hans vegne, over at han er tilbake på banen og gjør det bra, sier Barcelona-stjernen.

– Til slutt fikk vi belønning

Også Coutinho var lettet etter kampslutt. Han scoret det forløsende 1-0-målet på overtid, og var henrykt over det han mener var en fullt fortjent seier.

– Det føles veldig godt. Det var en vanskelig kamp fra første minutt. Vi så etter åpninger i forsvaret og prøvde på langskudd. Til slutt fikk belønning, og nå leder vi gruppen. Hele laget ga alt og til slutt fikk vi seieren vi fortjente, sier han.

– Tuppen på fotballskoen din var gull verdt, sier den brasilianske journalisten som intervjuer ham.

– Ballen havnet foran meg, og jeg klarte å pirke den i mål. Det viktigste var å vinne og sikre tre nye poeng, mener Coutinho.

– Vi deler stoltheten med 200 millioner brasilianere

Gabriel Jesus innrømmer at Costa Rica gjorde det vanskelig for Brasil.

– Vi vet godt at mange av lagene som skal spille mot Brasil frykter oss og parkerer bussen. Vi har et godt angrep, et godt lag. De forsvarte seg i alle ledd. Det er ikke lett å bryte gjennom når de legger hele laget i forsvar. Det er aldri lett med slikk kamper, ikke for noen lag. Vi må bare fortsette å prøve, og spille slik vi pleier. Det er aldri gøy å måtte vente så lenge før man får uttelling,

Manchester City-stjernen ber nå alle brasilianere om å stille seg fullt og helt bak laget.

– Det viktigste er at de støtter oss. Det er viktig at folk forstår at vi lever og ånder for dette. Vi er til enhver tid fullstendig klar over … Det går ikke er øyeblikk uten at vi tenker på ansvaret vårt. Vi er klar over ansvaret vi har, og føler en stolthet over å bære denne drakten. Vi vet at vi deler denne stoltheten med 200 millioner brasilianere. Vi vet at dette ikke bare er vår drøm, med drømme til alle der hjemme også. Derfor håper vi alle stiller seg bak oss, sier han.