DUO: Bert Van Marwijk t.h og Mark van Bommel fra treningskampen mellom Norge-Australia på Ullevaal stadion.
DUO: Bert Van Marwijk t.h og Mark van Bommel fra treningskampen mellom Norge-Australia på Ullevaal stadion. Foto: Pedersen, Terje

– Egentlig burde jeg sparket deg på flekken

Australia-assistent Mark van Bommel er allerede klar for ny jobb. Det får fotballpresidenten til å komme med stikk mot Spanias sparking av Julen Lopetegui.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mark van Bommel blir ny trener for fotballklubben PSV Eindhoven så snart han er ferdig med jobben som assisterende trener for Australia i fotball-VM.

41-åringen er i Russland som assistent for sin svigerfar Bert van Marwijk. Fredag ble det klart at han er ansatt i PSV Eindhoven på en treårskontrakt. Han etterfølger Phillip Cocu, som førte PSV til seriegull i år. Han reiser til Tyrkia for å trene Fenerbahçe.

Van Bommel spilte for PSV Eindhoven i årene 1999 til 2005 og igjen i 2012-13. Han spilte også for Barcelona, Bayern München og Milan. Dessuten spilte han 79 landskamper for Nederland. Han startet samtlige kamper da laget under van Marwijks ledelse tok seg til VM-finale i 2010.

Australias fotballpresident Steven Lowy hadde sin egen måte å gratulere van Bommel da ansettelsen i PSV ble kjent fredag.

– Egentlig burde jeg sparke deg på flekken, sa han humoristisk med et stikk til Spanias fotballforbund, som sparket Julen Lopetegui da hans ansettelse i Real Madrid ble kjent to dager før VM.

(©NTB)