Det bekreftes nå av XC40 blir den første hel-elektriske bilen med Volvo-emblemet i grillen.
Det bekreftes nå av XC40 blir den første hel-elektriske bilen med Volvo-emblemet i grillen.

Dette blir Volvos første elbil

Ryktene har svirret lenge – her er svaret:

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

At Volvo har bestemt seg for å satse på rene elektriske biler er ikke noen stor hemmelighet. Det har vært kjent en god stund allerede. De har også vist en konseptbil med helelektrisk drivlinje.

Ryktener rundt både når den kommer og ikke minst hvilken av bilene som skal lanseres først, har svirret lenge. Her har også Volvo holdt kortene ganske tett til brystet. I en så konkurransepreget industri som bilbransjen er det gjerne viktig.

En elektrisk XC40 er snart på vei. Det bli Volvos første elbil.
En elektrisk XC40 er snart på vei. Det bli Volvos første elbil.

XC40 EV aller først

Under lanseringen av helt nye Volvo S60 ved den nybygde fabrikken i USA tok imidlertid tidligere designsjef og nå Polestar-sjef, Thomas Ingenlath, bladet fra munnen denne uken.

Han bekrefter, litt overraskende, at kompakt-SUV-en XC40 vil bli den aller første helelektriske bilen med Volvo-emblem i grillen, og at den vil bli lansert i 2020.

At XC40 ville komme som elbil har det vært spekulert mye i, men det har vært vanskelig å få Volvo til å bekrefte dette endelig. Svarene har vært runde og ulne fra den kanten når spørsmålet har blitt stilt. Og det har blitt stilt mange ganger...

Ladbar S90: Om noen år kan dette være et bruktbil-kupp

Mange regnet med at konseptbilen 40.2 skulle bli den først elbilen fra Volvo. Slik blir det ikke.
Mange regnet med at konseptbilen 40.2 skulle bli den først elbilen fra Volvo. Slik blir det ikke.

50% elektrisk innen 2025

De fleste regnet nok med at konseptbilen som Volvo kalte 40.2 ville være den første helelektriske derfra. Og at denne igjen ville være neste generasjon V40. V40 er Volvos eldste modell nå, og den er etter alt å dømme neste modell på fornyings-listen deres.

Når den kommer har Volvo snudd hele modellrekken opp-ned i løpet av bare fire år.

Selv om Volvo nå også satser på elbiler, så vil ikke det gå på bekostning av de ladbare hybridene. Volvo vil kjøre disse parallelt.

Svenskene har en målsetning om at halvparten av alle deres solgte biler i 2025 skal være elbiler. Det er dermed liten tvil om at XC40 EV bare vil være starten på elbil-satsingen, og at andre modeller vil følge på ganske tett.

Les også: Vi var på avdukingen av nye Volvo S60

Video: Se mer av Volvo XC40 her: