ANSER SEG SELV IKKE SOM FAVORITT: Alexander Kristoff, her fra seiere i Eschborn-Frankfurt i mai, har ikke store forhåpninger før norgesmesterskapet i Sandefjord.
ANSER SEG SELV IKKE SOM FAVORITT: Alexander Kristoff, her fra seiere i Eschborn-Frankfurt i mai, har ikke store forhåpninger før norgesmesterskapet i Sandefjord. Foto: Fabian Sommer

Spøkefull Kristoff før NM: – Det er lettere å vinne EM eller VM

Det er sju år siden sist Alexander Kristoff vant landeveis-NM. Sykkelproffen tviler på at hans tredje triumf kommer i Sandefjord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se NM landevei for kvinner søndag kl. 11 (TV 2 Sportskanalen) og herrenes ritt fra kl. 16.24 (TV 2) på TV 2 Sumo!

Kristoff har ikke helt fått det til i NM de siste årene. Han mener grunnen er at det er knalltøft å lykkes der som en av de heteste favorittene.

– Jeg har ikke vunnet NM de gangene jeg har vært der som favoritt, så jeg forventer ikke å vinne. Til det har jeg prøvd mange ganger og egentlig ikke vært i nærheten fordi kontinentallagene kjører taktisk. Det vil være en bonus om jeg vinner, sier Kristoff til NTB.

– Det er lettere å vinne EM eller VM, legger han til spøkefullt.

I 2007 tråkket Kristoff overraskende inn til NM-seier i Brumunddal. Da slo han som 19-åring Thor Hushovd i spurten. Fire år senere ble han norgesmester igjen.

– Da jeg vant NM første gang, var jeg ikke engang proff og egentlig ikke en så god rytter. I 2011 vant jeg som andreårsproff. Det er lettere å være i NM når du er litt underdog, forklarer Kristoff.

UAE-syklisten føler profilen for NM-fellesstarten passer ham bra.

– Den er småkupert og litt teknisk, så jeg tror løypa er fin for meg.

Dette er Kristoffs plasseringer i NM siden forrige gull:

  • 2017: 50. plass
  • 2016: Sølv
  • 2015: 10. plass
  • 2014: 16. plass
  • 2013: Sølv
  • 2012: Bronse.