DRAMATISK: To menn ble knivstukket på en adresse i Skogn i Levanger fredag morgen mens politiet var til stede. Gjerningsmannen ble skutt av politiet i foten.
DRAMATISK: To menn ble knivstukket på en adresse i Skogn i Levanger fredag morgen mens politiet var til stede. Gjerningsmannen ble skutt av politiet i foten. Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix

To menn knivstukket etter sjokkbrekk – gjerningsmann skutt av politiet

En mann ble skutt i foten av politiet etter at han knivstakk to personer i Skogn i Levanger. Politiet setter hendelsen i sammenheng med gullsmedtyveri.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tre personer er skadd etter en knivepisode i sentrum av Skogn i Levanger.

Store politistyrker rykket ut til stedet, og hendelsen beskrives som alvorlig.

– I forbindelse med etterforskningen av et gullsmedtyveri i Levanger, rykket politiet ut til en adresse i Skogn. Mens politiet var der, ble to menn knivstukket, sier operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt, Ebbe Kimo, til TV 2.

Gjerningsmannen ble skutt i foten av politiet.

Det var Trønder-Avisa som først meldte om knivepisoden.

Ukjent skadeomfang

Det var natt til fredag at det ble gjort innbrudd i en gullsmedforretning i Levanger i Trøndelag. En hvit pickup ble brukt som rambukk for å knuse vinduet hos gullsmeden.

Politiet beskrev hendelsen som et grovt tyveri og kalte det et sjokkbrekk. I forbindelse med etterforskningen av tyveriet, reiste politiet til en adresse i Skogn i Levanger. Der ble altså to personer knivstukket mens politiet var til stede.

– Det er for tidlig å si noe om skadeomfang. De skadde er fraktet til sykehus, sier Kimo.

Mannen som knivstakk to andre menn ble altså skutt i foten av politiet. Han er også fraktet til sykehus med ukjent skadeomfang.

Har begynt omfattende etterforskning

Politiet kan foreløpig ikke si noe om hvordan tyveriet og knivepisoden henger sammen, eller om de har kontroll på gjerningspersonene etter tyveriet.

Knivepisoden skjedde ganske nøyaktig klokken seks fredag morgen. Politiet fikk melding om gullsmedtyveriet klokken 3.23.

– Vi har nå to åsteder vi skal ivareta, og mye teknisk og taktisk etterforskning foran oss. Spesialenheten er rutinemessig varslet i forbindelse med at politiet har avfyrt skudd, sier Kimo.