BREKK: En hvit pickup ble brukt som rambukk for å bryte seg inn hos en gullsmedforretning i Håkon den Godes gate i Levanger natt til fredag.
BREKK: En hvit pickup ble brukt som rambukk for å bryte seg inn hos en gullsmedforretning i Håkon den Godes gate i Levanger natt til fredag. Foto: Johan Arnt Nesgård/Trønder Avisa

Grovt tyveri fra gullsmed – rygget stjålet bil inn i vindu

En eller flere gjerningspersoner brukte en bil til å knuse vinduet i en gullsmedforretning i Levanger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til fredag mottok politiet i Trøndelag melding om en bil som hadde rygget inn i vinduet hos en gullsmed i Levanger.

– Tilfeldige forbipasserende som ikke så selve hendelsen meldte fra. Vi sendte det vi hadde av tilgjengelige patruljer til stedet, sier operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt, Arnt-Harald Aaslund, til TV 2.

Da politiet ankom gullsmedforretningen, som befinner seg midt i sentrum av Levanger, ble det klart at gjenstander var stjålet.

– Noen har gjennomført et grovt tyveri. Eieren har kommet til stedet, slik at vi får oversikt over hva som er borttatt, sier Aaslund.

Foto: Johan Arnt Nesgård/Trønder Avisa
Foto: Johan Arnt Nesgård/Trønder Avisa

Politiet har satt i gang etterforskning av tyveriet, og kriminalteknikere fra Trondheim er tilkalt for å bistå.

– Vi jobber bredt med taktisk og teknisk etterforskning for å prøve å komme nærmere en løsning, sier operasjonslederen.

Bilen som ble brukt til å knuse vinduet i gullsmedforretningen er en hvit, eldre pickup. Ifølge politiets opplysninger ble bilen stjålet fra en carport hos bileieren litt sør for Levanger. Bilen stod igjen ved åstedet da politiet ankom, og det gikk aldri noen alarm i gullsmedforretningen.

– Vi har foreløpig ikke noe å gå ut med ennå hva gjelder mistenkte. Vi har snakket med mange vitner, sier Aaslund.

Dersom du har opplysninger om unormal aktivitet i og rundt Levanger sentrum natt til fredag, bes du ta kontakt med politiet.