Argentina i krise: – De har bommet på absolutt alt

Lionel Messi og Argentina slaktes etter det pinlige 0-3 tapet mot Kroatia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er rett og slett ynkelig. Det er trist å se på. Og fryktelig trist for Argentina, for det er en stolt nasjon som jeg gjerne skulle sett nå langt i mesterskapet, sier TV 2-kommentator Kasper Wikestad etter at Kroatia ydmyket Argentina.

Se kampsammendrag over!

Etter Islands imponerende poeng mot Messi og de andre stjernene i første runde, var det et revansjelystent Argentina som trengte poeng mot Kroatia.

Trener Jorge Sampaoli gjorde fire endringer i startoppstillingen i håp om bedring. Det endte likevel med en gedigen skuffelse.

– Hva har gått galt for Argentina?

– Alt. Sampaoli og Argentina har bommet på absolutt alt. Både taktikken og uttaket. Messi har ikke kommet til sin rett, og de har ikke klart å finne ut av hverken Island eller Kroatia, sier Wikestad, og legger til at Argentina-krisen ikke er noe som plutselig har oppstått under VM.

Har ikke det som kreves
– Dette har vært et problem lenge. De viste samme tegn i kvalifiseringen, og imponerte ikke på vei til VM. De har et ubalansert mannskap, og de har ikke en grunnmur til å spille det spillet de vil. Både keeperen, forsvaret og midtbanen er for dårlig. De har Lionel Messi, og de har et par ess i angrepet. Men resten av laget har ikke det som kreves.

Spesielt keeperplassen har vært en omdiskutert plass hos Argentina. Førstekeeperen, Manchester Uniteds Sergio Romero, skadet seg i forkant av mesterskapet. Romero ble derfor utelatt fra troppen, selv om hans kone hevdet at han ville vært spilleklar til VM-start.

Tabbekeeper
Dermed har Willy Caballero tatt plass mellom stengene. Den tidligere Manchester City-keeperen vartet opp med en kjempeflause da Kroatia tok ledelsen.

– Hvis det stemmer at Romero ville blitt spilleklar, så virker det som en fryktelig tabbe å la Caballero spille. Med en ordentlig keeper så kunne de fått et poeng mot Kroatia hvert fall, men når han serverer motstanderen slik som han gjør, så blir det vanskelig, sier Wikestad om Argentinas tabbekeeper.

– Keeperens tabbe var en vitamininnsprøytning for oss. Vi spilte en perfekt kamp, og det er det du må gjøre mot et topplag. I den andre omgangen skapte vi sjanser og scoret tre ganger, og det betyr at vi topper gruppen, sa Kroatia-stjerne Luka Modric etter kampen.

Kroatia er sikret avansement fra gruppe D, mens Argentina er i trøbbel med ett poeng etter to kamper.

– Jeg kan ikke se for meg at dette laget kan nå langt i mesterskapet, etter det de har vist til nå, sier Wikestad.