TIDENES YNGSTE BUNDESLIGA-TRENER: Julian Nagelsmann har hatt stor suksess i Hoffenheim. Fra og med neste sesong blir han RB Leipzig-trener.
TIDENES YNGSTE BUNDESLIGA-TRENER: Julian Nagelsmann har hatt stor suksess i Hoffenheim. Fra og med neste sesong blir han RB Leipzig-trener. Foto: Amelie Querfurth

Overraskende ny jobb for ettertraktet suksesstrener

Julian Nagelsmann forlater Hoffenheim til fordel for Bundesliga-rival etter kommende sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hoffenheim bekreftet torsdag at trener Julian Nagelsmann (30) gir seg i klubben etter den kommende sesongen.

Kontrakten hans strakk seg egentlig ut 2021-sesongen, men han har benyttet seg av en klausul som sier at han kan forlate klubben etter kommende sesong.

Han er Bundesliga-historiens yngste hovedtrener, og har ledet Hoffenheim til en topp fire-plassering de to siste sesongene.

Han har blitt koblet til storklubber som Bayern München og Borussia Dortmund, men 30-åringens valg av ny klubb er en smule overraskende.

Fra og med neste sesong blir han ny hovedtrener i RB Leipzig. Han har skrevet under på en kontrakt som strekker seg ut 2023-sesongen, melder hans nye klubb på sine nettsider.

– Det var viktig for meg å gjøre dette tidlig for å få klarhet i forholdene mine. Det skylder jeg klubben, dens ansatte - samt laget og fansen - for å sikre at den historiske kommende sesongen, der vi skal spille Champions League-fotball for første gang, ikke blir dominert av spekulasjoner omkring fremtiden min, sier Nagelsmann ifølge Bundesliga.com.

Hoffenheim spilte Mesterliga-kvalifisering forrige sesong, men tapte mot Liverpool. Denne gangen er de direktekvalifisert.

– Nå som alle vet hvordan ting ligger an, kan vi konsentrere oss om den tøffe oppgaven på en profesjonell måte. Alle er klar over at jeg vil gi alt for TSG frem til siste sekund av min tid her, og jeg vil gjøre alt for å nå våre ambisiøse mål, sier Nagelsmann.

Han var bare 28 år gammel da han ble ansatt som hovedtrener i Hoffenheim i februar 2016. Da lå klubben på 17. plass i Bundesliga, sju poeng unna sikker plass. De avsluttet sesongen med å vinne sju av 14 kamper og havnet på trygg grunn - ett poeng over playoff-plassen.

I hans første hele sesong endte det med fjerdeplass, og forrige sesong ble Hoffenheim nummer tre.

Hoffenheim-sportsdirektør Alexander Rosen bærer ikke nag til Nagelsmann.

– Vi kjente til klausulen i kontrakten, noe som ikke er uvanlig å ha i profesjonell fotball. Det sier mye om Julians karakter at han legger kortene på bordet offentlig og sørger for klarhet,

Hans nye klubb Leipzig måtte nøye seg med sjetteplass i 2017/18-sesongen, men ble nummer to sesongen før.