LANGT NED: Caleb Ewan hadde ambisjoner om å vinne Tour de France-etapper i sommer, men må nå finne seg i å bli værende hjemme.
LANGT NED: Caleb Ewan hadde ambisjoner om å vinne Tour de France-etapper i sommer, men må nå finne seg i å bli værende hjemme. Foto: Brenton Edwards

Kristoff-konkurrent etter Tour-vraking: – Knust er ikke et dekkende ord

Caleb Ewan er langt nede etter å ha fått Tour de France-drømmen knust.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Caleb Ewan (23) har vunnet en etappe i både Giroen og Vueltaen, og i sommer hadde Mitchelton-Scotts supertalent planer om å fullbyrde sitt Grand Tour-hat trick i Tour de France.

Nå er den drømmen knust, for da laget til Michelton-Scott ble offentliggjort var det uten Ewan på laget.

– Knust er ikke et dekkende ord for hva jeg føler om Mitchelton-Scotts beslutning om å la meg være hjemme i juli, skriver han på Twitter.

23-åringen, som ble nummer to i årets Milano-Sanremo, fortviler over å gå glipp av det som skulle bli sesongens høydepunkt.

– Jeg var i rute og var mer enn klar for min Tour de France-debut. Så mye hardt arbeid er lagt ned av sprintlaget mitt og meg for å være klare for vårt store mål denne sesongen, sier Ewan.

Mitchelton-Scott satser fullt og helt på Adam Yates (25), tvillingbroren til Simon Yates som lenge ledet årets Giro d'Italia før han kollapset totalt mot slutten.

Adam Yates vant den hvite ungdomstrøyen og ble nummer fire sammenlagt i Tour de France i 2016. Nylige ble han nummer to sammenlagt i Critérium du Dauphiné, kun slått av Team Skys Geraint Thomas.

«Den opprinnelige planen var å dele laget mellom sammenlangtrytterne og de med sprintambisjoner med Caleb Ewan. Men denne sesongens resultater gjør at laget vil gi sin fulle støtte til Yates som den eneste kapteinen i Tour de France, med ambisjoner om å oppnå resultater i alle de tre ukene», skriver laget sine på nettsider.

Ifølge Cyclingweekly er det like sannsynlig at vrakingen også skyldes at Caleb Ewan kommer til å forlate laget til fordel for Lotto-Soudal fra og med neste sesong.

Etter Tour-vrakingen er nok sannsynligheten for at Caleb Ewan blir værende i Mitchelton-Scott ekstremt liten.

Disse sykler Touren for Mitchelton-Scott:

Jack Bauer (New Zealand)
Luker Durbridge (Australia)
Matthew Hayman (Australia)
Michael Hepburn (Australia)
Damien Howson (Australia)
Daryl Impey (Sør-Afrika)
Mikel Nieve (Spania)
Adam Yates (Storbritannia)