Historisk Mbappé sendte Frankrike til sluttspill: – Han bærer et stort ansvar

Kylian Mbappé scoret kampens eneste mål da Frankrike sikret avansement etter ny ettmåls-seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frankrike – Peru 1-0 (1-0):

19 år og 183 dager gamle Kylian Mbappé fikk en enkel jobb med å sende Frankrike i ledelsen etter 34 minutter, og ble dermed Frankrikes yngste målscorer i et mesterskap noensinne.

– Han bærer en tung drakt, og et tungt ansvar. Han er Frankrikes nye håp, og her sender han dem et langt steg nærmere åttedelsfinale, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad etter scoringen.

Peru kjempet tappert, men klarte aldri å svare. Dermed er Frankrike videre til sluttspillet, mens Peru er ute av turneringen etter to knappe tap.

– Jeg synes synd på dem. Men de kom til Russland for å gjøre landet sitt stolte. Det har de gjort. Peru har oppfylt alt jeg håpte på fra dem, utenom å score mål. Men de spiller med så mye følelser og entusiasme, sier Simen Stamsø-Møller etter kampen.

Se Mbappé-målet øverst

– Frankrike tar en fortjent seier. De er bedre i dag enn mot Australia, men de har fortsatt mye å gå på, sa TV 2s ekspertkommentator Brede Hangeland.

Tøff start
​​Peru var helt avhengig av poeng etter tapet mot Danmark sist, men de fikk det tøft fra start mot Frankrike. Før kvarteret var spilt hadde både Pogba, Varane og Griezmann presentert seg med brukbare avslutninger.

Peru forsøkte å spille seg inn i kampen, og etter halvtimen var de nær en sjokkledelse. Guerrero kom seg fri i feltet og klemte til, men Lloris reddet Frankrike i sin landskamp nummer 100.

Tidenes yngste
Da våknet Frankrike for alvor. Minutter senere spilte Pogba fri Giroud i feltet. Spissen fikk avsluttet mot mål, før Mbappé fikk en enkel oppgave med å ekspedere ballen videre i nettet bak en utspilt keeper. Med det ble 19 år og 183 dager gamle Mbappé Frankrikes yngste målscorer noensinne i et VM.

Peru hadde lite å stille opp med etter målet, og lagene gikk til pause på stillingen 1-0.

– Peru virker planløse. De har klare svakheter i etablert angrep, sa TV 2s ekspertkommentator Brede Hangeland.

– Frankrike kommer til å bli enda bedre i andre omgang. De tok mer og mer kontroll utover i kampen. Kanté og Pogba fungerer godt sammen på midtbanen, og Giroud involverer seg bra på topp, sa Lyon-proff Ada Hegerberg i TV 2s studio i pausen.

Peru gjorde grep i pausen, i håp om å redde sluttspilldrømmen. Jefferson Farfán og Ánderson Santamaría fikk muligheten i den andre omgangen.

Peru fikk nesten en drømmestart på den andre omgangen, da Pedro Aquino banket ballen i stolpen etter 50 minutter spill.

Peru hang godt med i den andre omgangen, men slet med å skape flere store muligheter. Det gjorde også Frankrike, som senket seg litt fra den første omgangen.

Etter 75 minutter forlot historiske Mbappé banen. Han ble erstattet av et annet supertalent, Ousmane Dembélé. Innbytteren kom til en god mulighet etter 81 minutter, men skuddet hans strøk stolpen.

Flere mål ble det heller ikke. Dermed tok Frankrike sin andre ettmålsseier.

Gjorde endringer
​Etter å ha stilt med et ungt lag sist, var både Blaise Matuidi (31) og Olivier Giroud (31) tilbake fra start mot Peru.

Frankrike-sjef Didier Deschamps var ikke fornøyd med prestasjonen tross 2-1 seier mot Australia.

– Giroud tilfører dette laget en ny dimensjon. Han er sterk, og har gode bevegelser i boksen. Han er ekstremt god til å score mål. Fra 30 meter og inn er det ikke mange i verden som er bedre, sa Simen Stamsø-Møller i TV 2s studio før kampen.

Det trekket må sies å være vellykket. Giroud var involvert i Frankrikes eneste mål, og laget er nå klare for sluttspill.

Der får de med seg enten Australia eller Åge Hareides Danmark, som de møter i siste gruppespillkamp.

Slik startet lagene:

Frankrike: Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, Hernández – Pogba, Kanté – Matuidi, Griezmann, Mbappé – Giroud

Peru: Gallese – Advíncula, Rodriguez, Ramos, Trauco – Aquino, Yotún – Carillo, Cueva, Flores – Guerrero

Stadion: Sentral Stadion, Jekaterinburg

Dommer: Mohammed Abdulla Mohamed, De forente arabiske emirater